Menu Zavřít

Reportáž: Vítězství ANO. Bez tygra, Leoše Mareše a velkých oslav

13. 10. 2014
Autor: čtk

Zaskočená a podrážděná pražská jednička hnutí ANO a kandidátka na primátorku Adriana Krnáčová, rutině sebevědomý šéf hnutí Andrej Babiš a nevýrazní kandidáti do pražského zastupitelstva - oslava vítězného volebního tažení hnutí ANO byla v sobotu trochu rozpačitá.

Ač se hnutí ANO stalo jednoznačným vítězem podzimních komunálních voleb, atmosféra, která provázela sobotní sčítání hlasů ve volební centrále hnutí na pražském Chodovci, tomu nenapovídala. Žádný tygr, luxus a diskotéka Leoše Mareše jako v roce 2013 při sněmovních volbách.

Zvítězil v komunálních volbách váš favorit?

Body a procenta hnutí na obrovské obrazovce během dne a večera ve velkém sále Centra pohybové medicíny přibývaly, spolu s nimi ale i nervozita Adriany Krnáčové. „Už jsem na to odpovídala, nechte se překvapit,“ odbývala novináře s jejich otázkami například na to, s kým bude ANO sestavovat koalici.

Volební hlasy byly definitivně sečtené až v neděli ráno, a tak byli představitelé ANO během večera opatrní. „Příští sobotu budu slavit dodatečně svoje narozeniny, ale volby asi ne,“ reagoval Andrej Babiš. A tak vítězství z volebního štábu během sobotního večera s postupující únavou všech přítomných spíše vyvanulo.

O to razantnější byl nedělní nástup nových hráčů ANO do pražské komunální politiky. „Včera jsme oslovili naše potenciální koaliční partnery, tedy Trojkoalici a ČSSD. Předpokládám, že v průběhu týdne se ještě setkáme a budu ráda, když vám na konci týdne budeme moci sdělit výsledek jednání,“ řekla Krnáčová za zády s Andrejem Babišem, předsedkyní pražské organizace ANO Radmilou Kleslovou a novými pražskými zastupiteli Eliškou Kaplicky a Michalem Haškem.


Čtěte také:

Prahu asi povede Krnáčová, s týmem nováčků za zády

CONTENT24

V Praze podruhé za sebou vyhrál nováček voleb

Petr Just: Babiš se raduje ve městech, TOP 09 potvrdila závislost na STAN

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).