Menu Zavřít

Rekordy padají

31. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Hospodářské výsledky 2007

Společnosti působící na tuzemském realitním trhu, které dosud oznámily hospodářské výsledky za uplynulý rok, dosáhly lepších čísel, než původně očekávaly. A pro některé z nich byl rok 2007 dokonce rokem rekordním.
Central Group skončila loňský rok s obratem přes 5,8 miliardy korun, což představuje vůbec nejvyšší sumu za čtrnáctiletou historii firmy. Proti roku 2006 to představuje nárůst o 1,6 miliardy. „Příznivý vývoj na trhu nového bydlení byl ovlivňován především dlouhodobým příklonem klientů k vlastnímu bydlení, růstem české ekonomiky a s tím spojeným růstem reálných příjmů obyvatel, relativní dostupností hypoték a specificky také očekávaným zvýšením DPH od roku 2008,“ říká Miluše Netolická, obchodní ředitelka Central Group.
Orco Property Group dosáhla v loňském roce neauditovaných tržeb ve výši 270,8 milionu eur, tedy zhruba sedmi miliard korun. Proti roku 2006 se firmě zvedly výnosy o 57 procent (původně očekávala tržby kolem 250 milionů eur). Loňský čistý zisk by měl přesáhnout 100 milionů eur, přibližně 2,6 miliardy korun. Největší část tržeb Orka tvoří development, další příjmy má firma z pronájmu vlastních nemovitostí a z hotelových a restauračních služeb.
Více než sedmdesátiprocentní zvýšení tržeb - na pět miliard korun - očekává v tomto finančním roce liberecká stavební společnost Syner. Pro období od 1. dubna 2007 do konce března 2008 přitom firma původně počítala s tržbami zhruba o miliardu nižšími. V předcházejícím finančním období uskutečnila firma zakázky za 2,9 miliardy. Syner je největší stavební firmou v Libereckém kraji, většinu práce už ale realizuje mimo jeho území - největší podíl na tržbách představují projekty v Praze. Zakázky z veřejného sektoru se podílejí na obratu přibližně z pětiny.

BRAND24

Tabulka:
Polepšili si…
Hospodářské výsledky za rok 2007
Společnost Tržby (v Kč.)
Central Group 5,8 miliardy
Orco 7 miliard
Syner 5 miliard*
* Očekávaný výsledek za období od 1.4.2007-31.3.2008
Pramen: firmy

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).