Menu Zavřít

Rekonstrukce hotelu Thermal vyjde na 580 milionů korun. Na přípravě se podílejí i památkáři

30. 8. 2019
Autor: Profimedia.cz

Novým ředitele hotelu Thermal bude Vladimír Novák. Nastoupí na začátku října. Bude mít na starosti i rekonstrukci hotelu a bazénu, který by měl být otevřen v červnu 2021. Rekonstrukce hotelu, jehož vlastníkem je stát, vyjde na 580 milionů korun. Bazén stát opraví za 110 milionů, ale provozovat ho bude soukromá společnost Saunia, řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Na přípravě rekonstrukce hotelu se podle Schillerové podílejí památkáři z karlovarského magistrátu i památkový ústav v Lokti. „Snažíme se, aby ten hotel byl v maximální míře tak jako kdysi, měl stejnou barevnost, stejné chodby, podobné dveře. Ale nemůžeme vést nekonečné debaty o tom, jestli má být něco tak nebo jinak,“ řekla Schillerová.

Dosud byla v Thermalu, který není kulturní památkou, opravena kvůli havarijnímu stavu střecha nad kongresovou částí i požárem poničené balneocentrum. Vyhlášená je také zakázka na zateplení hotelu. Podle Schillerové plánovaná výstavba wellness centra u venkovního bazénu nebude balneocentru nijak konkurovat, protože jde o odlišné služby.

Budoucí ředitel hotelu Vladimír Novák řekl, že v současné době je Thermal živ z klientů ze Středního východu, Ruska, Německa a na čtvrtém místě jsou čeští klienti. Rád by se pokusil znovu přilákat více ruských klientů a ve spolupráci s bazénovým centrem i české, a to i rodiny s dětmi.


Holanďan na Cihlářce: Komárek nechá přebudovat bývalé papalášské sanatorium

 Ze SANOPZ se stane 39 bytů, nová klinika a rehabilitační centrum


Zástupce společnosti Saunia Jan Holeček dnes řekl, že studie rekonstrukce bazénu zatím počítá s jeho zachováním v původním půdorysu, tedy s délkou 49,7 metru. Zázemí má tvořit saunové a wellness centrum se dvěma gastroprovozy, přičemž jeden má sloužit jen návštěvníkům centra a druhý má být přístupný i veřejnosti zvenku.

Karlovarský hotel Thermal skončil v loňském roce ve ztrátě po zdanění téměř 9,7 milionu korun. V roce 2017 dosáhl zisku 4,4 milionu korun. Na výsledku hospodaření hotelu, který je ve vlastnictví státu a správě ministerstva financí, se podílely důsledky požáru, který v roce 2017 silně poškodil balneologickou část hotelu.

Čtěte také:

Praha uvažuje o koupi sídla České pošty, ta ji však nenabízí

PSJ Invest prodala Main Point na Pankráci. Korejská společnost zaplatí tři miliardy korun

BRAND24

Miliardový obchod: Českomoravská Nemovitostní koupila budovu Crystal na Vinohradech

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).