Menu Zavřít

Registrační pokladnu zatím nekupujte

5. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Máme po volbách, zpravodajství z aktuální politické situace ale v tomto Profitu nehledejte. Číslo mělo uzávěrku v pátek odpoledne, takže jsme nestihli ani předběžné výsledky. Vše podstatné kolem voleb ale najdete na naší internetové stránce www.profit.cz. Co naopak v časopise nabízíme?

Máme po volbách, zpravodajství z aktuální politické situace ale v tomto Profitu nehledejte. Číslo mělo uzávěrku v pátek odpoledne, takže jsme nestihli ani předběžné výsledky. Vše podstatné kolem voleb ale najdete na naší internetové stránce www.profit.cz.

Co naopak v časopise nabízíme? Zjišťovali jsme, jak je to vlastně s registračními pokladnami.

Zákon nařizuje prodejcům jejich zakoupení do konce roku. Premiér Jiří Paroubek ale ještě před volbami uvedl, že se možná povinnost odloží až na rok 2008. Jaký je názor ministerstva financí? Dočtete se na straně 8. Pokladny ale zatím nekupujte, může se stát, že je nová politická garnitura zruší úplně.

BRAND24

Kristýna Dušková-Janouchová se v hlavním tématu zabývá zaměstnáváním zdravotně postižených. Nový zákoník práce jim totiž paradoxně uškodil. Firmám se nechce hradit pracovníkům prvních čtrnáct dnů nemoci a vědí, že u handicapovaných je riziko nemocnosti vyšší. Takže mají nyní na pracovním trhu ještě menší šance než předtím. Naše redaktorka ale zjistila, že stát slibuje uhradit polovinu nemocenské vyplacené postiženému zaměstnanci. Více se dozvíte na straně 14.

K dalším zajímavým materiálům patří rozhovor se šéfem velkoobchodu Makro a novinky kolem zákazu kouření ve veřejných prostorách. Jaroslav Schejbal se zabývá investičními příležitostmi v Litvě, Petr Bým zase možnostmi nákupů nemovitostí ve Španělsku. A chcete vědět něco o kouzlech krizové komunikace? Vyhledejte si rubriku marketing.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).