Menu Zavřít

Ředitel Generali Pojišťovny: Ocenění je pro nás závazkem

20. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Mezi pojišťovací ústavy, které se pravidelně umísťují na předních pozicích soutěže Pojišťovna roku, patří i Generali Pojišťovna.

Petr Kopecký, generální ředitel Generali Pojišťovny

Autor: Profit

Co pro Vás znamená úspěch v poměrně prestižní soutěži? Dokáží ho ocenit i Vaši klienti?

Diplom není jen ozdoba kancelářské stěny, je to závazek. Tento závazek si uvědomují naši pracovníci a vyžadují jej klienti. Oceněním je jejich důvěra – to, že se k nám vracejí, že si uzavírají další pojištění a doporučují Generali ve svém okolí. Takového ocenění si vážíme nejvíce. Slovo pojištění vychází z pojmu jistota, stabilita – zkrátka partnerství, od kterého čekám dodržování sjednaných podmínek, zajištění pro neočekávané události, profesionální přístup a rychlou komunikaci.

Jak se Vám daří v době krize? Pociťujete úbytek klientů?

Segment pojištění nezasáhla krize tak, jako ostatní finanční instituce. Pojišťovny – zvláště v Česku – jsou při hospodaření se svěřenými prostředky vázány dost přísnými předpisy a dobře funguje i státní dohled. Takže finanční přiměřenost a stabilita jsou u nás na výši.Co se akvizic týče, tempo růstu sice není tak vysoké, nicméně stále rosteme. Jak u retailové, tak u korporátní klientely.

BRAND24

Hitem poslední doby je uzavírání pojistek přes internet. Blíží se doba, kdy se prakticky všechna pojištění budou uzavírat přes internet, nebo jsou nějaká, kde to nebude hned tak možné?

Uzavírání těchto smluv, lépe řečeno hlad zákazníků po tomto způsobu komunikace s pojišťovnou, je v posledních několika letech zřejmý. Tedy nejen uzavírání smluvního vztahu, ale také správa pojistky, změny údajů, aktivní práce s portfoliem např. u investičního pojištění a samozřejmě vyřizování škodních událostí. To vše víme a připravujeme se na stále sílící poptávku. U některých typů smluv to však nepůjde tak rychle. Například komplikované smlouvy majetkového pojištění, rizikové životní pojištění a podobně. To jsou případy, kdy je třeba udělat více kroků než pár kliknutí a kdy sám proces kalkulace ceny pojistného a popisu rizik je hodně složitý.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).