Menu Zavřít

Rating se zvýšil

24. 9. 2010
Autor: Euro.cz

Německo, Polsko mgr.

CONTENT24

Poradenská společnost Dun & Bradstreet (D&B) v září zvýšila rating Německu a Polsku. V rámci EU se jedná o vůbec první letošní zvýšení ratingů. Německo se posunulo do kategorie nejnižšího rizika návratnosti investice a aktuálně patří spolu se Švýcarskem a Norskem mezi nejlépe hodnocené země v Evropě.
K mírnému vzestupu, v kategorii mírného rizika návratnosti investice, došlo u Polska, které se tak zařadilo na stejnou úroveň jako Česko. Slovensko je D&B hodnoceno o stupeň lépe (DB2d).
Důvodem pro zvýšení ratingu Německa je oživení tamní ekonomiky, zlepšující se podnikatelské prostředí a klesající riziko platební neschopnosti.
Zvýšení ratingu Polska podpořil zlepšený výhled politické a makroekonomické situace, slábnoucí złotý a relativně silná domácí poptávka. „Volby v Polsku vyhrál Bronisław Komorowski, u kterého se předpokládá zlepšení komunikace s vládou. Navíc vláda má představit reformy vedoucí k snížení fiskálního deficitu, snížení veřejného dluhu a reformy penzijního a zdravotnického systému,“ uvedla ředitelka D&B pro Česko a Slovensko Alena Seoudová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).