Menu Zavřít

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání

23. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Členové obměněné Rady pro rozhlasové a televizní vysílání zvolili do svého čela bývalou náměstkyni ministra kultury Kateřinu Kalistovou. Post místopředsedy obhájila Alena Macková. Nově byli do této funkce zvoleni bývalý šéfredaktor publicistiky v ČT Milan Bouška a mediální analytik Pavel Foltán. Rada je od poloviny května v novém složení. Poslanci zvolili osm nových členů za devět odcházejících, kterým vypršelo funkční období. Jedno místo ve třináctičlenné radě zůstalo neobsazené.

Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie
Novým předsedou rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie se stal Přemysl Šoba z Asociace provozovatelů kin. Místopředsedy byli na první řádném zasedání v šestém volebním období zvoleni dramaturg a pedagog Jiří Kubíček a filmová historička Tereza Czesany Dvořáková. Dalšími členy rady, která se dlouhé měsíce potýkala s personálním obsazením, jsou rusista Tomáš Glanc, prezident asociace kameramanů Josef Hanuš, režisér Ludvík Klega, producentka Kateřina Ondřejková, filmová distributorka a pedagožka Milica Pechánková, produkční Vladimír Soják a filmový kritik a teoretik Jan Svačina.

BRAND24

Pražská plynárenská
Michael Fehn (51) byl znovu zvolen členem dozorčí rady Pražské plynárenské. Na další pětileté období ho potvrdila valná hromada společnosti. Doposud byl jejím předsedou a o tom, zda bude opět zvolen do jejího čela, se teprve rozhodne. Fehn je jednatelem energetické společnosti E.ON Česká republika, která v Pražské plynárenské drží 49,3 procenta akcií. Fehn studoval elektrotechniku na mnichovské technické univerzitě. Pracoval
v mnichovské Bayernwerk, později ve firmě Umwelt-Energie-Technik. Od roku 2005 je předsedou dozorčí rady E.ON Energie.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).