Menu Zavřít

Řada internetových obchodů porušuje zákon

5. 2. 2010
Autor: profit

Více než polovina ze 44 kontrol internetových obchodů vykázala závady. Zákazníky například špatně informovaly o jejich právech.

Autor: Profit

„Ze strany provozovatelů internetových obchodů nejsou dodržovány povinnosti spojené s informováním zákazníka zejména o právu na odstoupení od kupní smlouvy a o právech souvisejících s odpovědností za vady,“ uvedl mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Tomáš Vozáb.

BRAND24

ČOI při lednových kontrolách rovněž zjistila, že návody k zaslaným výrobkům často nebyly napsány v českém jazyce. „Při řešení spotřebitelských podnětů bylo zjištěno nedodržení lhůt pro vyřízení reklamace. Stále častými jsou též případy chybějících informací o provozovateli internetového obchodu,“ poznamenal Vozáb.

Obliba internetových obchodů v posledních letech v Česku rychle roste. Loni mohli Češi podle odhadů v nich utratit rekordních 26 až 27 miliard korun. Lidé na internetu pořizují především domácí spotřebiče, elektroniku a oblečení. Hlavním důvodem využití internetových obchodů je nejen obvykle nižší cena zboží, ale také pohodlí a úspora času.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).