Menu Zavřít

"První pes" USA má dvojníka

17. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Kudrnatý Bo disponuje velkým obchodním potenciálem

BRAND24

Ještě se ani nezdvihla tráva, po níž poprvé oficiálně běhalo 14. dubna v zahradě Bílého domu štěně portugalského vodního psa, které rodině amerického prezidenta Baracka Obamy a hlavně jeho dcerám Malii a Sashe daroval senátor Edward Kennedy, a světlo světa spatřila knížka pro děti o novém členu prezidentské familie. Tomu se říká podnikatelský „čuch“.
Za dva měsíce se objevila další firma, která vycítila, že kudrnatý Bo má velký obchodní potenciál. S nápadem vyrábět plyšového dvojníka černo-bílého chlupáče přišla hračkářská manufaktura z německého Bad Kösenu. „K dostání by měl být zhruba koncem června,“ uvedla firma na svých stránkách. Plyšový portugalský vodní pes je dlouhý 51 centimetrů a vysoký 34 centimetrů. Stát má nezanedbatelných 99 eur (přes 2600 korun), ale je to sázka na jistotu. Vždyť v současnosti nejslavnější pes světa vypadá v plyšové podobě jako živý.
Ale hlavně - domácí mazlíčci amerických prezidentů jsou už po desetiletí v centru pozornosti americké veřejnosti. Tradici mít alespoň jednoho psa během prezidentského mandátu zavedl v Bílém domě Calvin Coolidge, který byl zvolen v roce 1923.
S plyšákem Bo bude pro Američany život jistě měkčí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).