Menu Zavřít

První dodávka s parkovací kamerou

26. 10. 2009
Autor: profit

Prodejci Nissanu nabídnou v prosinci podnikatelům nový užitkový vůz s označením NV200. Základní cena ve verzi van činí 314 000 korun bez DPH.

Autor: Nissan

Nissan NV200 je od samého začátku koncipován jako užitkové a současně i osobní vozidlo. Letos bude k dispozici ve dvou verzích: jako dodávka s největším nákladním prostorem ve své třídě nebo jako kombi, sedmimístná varianta určená pro převoz nákladu i cestujících. Komfortnější osobní verze Family bude uvedena na trh v roce 2010.

BRAND24

TAKÉ JAKO MIKROBUS
Obě osobní verze nabízejí standardně sedm sedadel ve třech řadách: ve střední řadě je místo pro tři a v zadní pro dvě osoby. Sklon každého sedadla je možné pro větší pohodlí nastavovat a všech sedm míst je vybaveno trojbodovými bezpečnostními pásy.

NV200 se prý vyznačuje zejména inovativním řešením vnitřního prostoru. Přestože vnější délka vozidla nepřesahuje 4,4 metru, vnitřní délka zavazadlového prostoru dodávkové verze modelu má víc než dva metry. Přední pohon a kompaktní zavěšení zadní nápravy umožňují dodávce převézt najednou až dvě standardní europalety. S výškou 1,84 metru NV200 nepřevyšuje své konkurenty, ale díky nízko položené podlaze narostl objem nákladního prostoru až na 4,1 kubíku. Maximální užitečné zatížení je 771 kilogramů.

NV200 pohání zážehový 1,6litrový motor s výkonem 79 kilowattů a točivým momentem 153 newtonmetrů, případně vznětový motor o objemu 1,5 litru, který dosahuje výkonu 63 kilowattů a točivého momentu 200 newtonmetrů. Model NV200 jako vůbec první dodávka ve své třídě nabízí volitelně zadní parkovací kameru. Mezi další prvky standardní či volitelné výbavy běžné zpravidla spíše u osobních vozidel se řadí například inteligentní klíč, elektricky ovládaná okna nebo ESP. Bezpečnostní výbava ve standardní verzi zahrnuje protiblokovací systém brzd s brzdovým asistentem (BA) a systémem elektronického rozdělování brzdné síly (EBD). Airbagy chránící řidiče jsou standardem, boční airbagy jsou volitelné.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).