Menu Zavřít

Průzkum: Nová číselná loterie má u Čechů slušné šance

8. 4. 2011
Autor: profit

Téměř třetina dospělé populace má zájem hrát novou číselnou loterii. Pokud by někdo jiný než SAZKA začal provozovat číselnou loterii podobnou Sportce, 13 procent by ji hrálo minimálně několikrát za měsíc a dalších 17 % jednou měsíčně.

Foto: Profimedia.cz

Společnost Factum Invenio položila v rámci svého programu Factum Omnibus sadu otázek zaměřených na budoucnost sázení u obyvatel České republiky. Šetření proběhlo ve dnech 26. 3. - 31. 3. 2011 na reprezentativním vzorku 960 obyvatel ČR starších 18 let, získaném kvótním výběrem. Dotazování proběhlo poté, co 25.3. podal Aleš Hušák návrh na insolvenci loterijní společnosti SAZKA.

Záměr Fortuny spustit novou číselnou loterii má slušnou šanci na komerční úspěch. Téměř třetina dospělé populace uvažuje o tom, že by ji hrála aspoň jednou měsíčně. Sportku sice v minulosti sázela větší část veřejnosti, to však šlo o dlouhodobě zavedenou značku.

Zdroj: Factum Invenio

BRAND24

Větší zájem o novou loterii je u mužů, kteří tradičně sázejí častěji než ženy. Minimálně jednou za měsíc by si ji vsadilo 38 % mužů a 23 % žen. Muži by jednoznačně hráli s vyšší frekvencí než ženy – aspoň dvakrát za měsíc 17 % mužů a pouze 8 % žen.

Novou hru podobnou Sportce by hráli spíše lidé se základním vzděláním (33 % alespoň jednou za měsíc) než lidé s maturitou či vysokoškolským diplomem (26 %). O něco větší zájem o novou loterii mají střední příjmové skupiny, na Moravě je zájem o něco vyšší než v Čechách.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).