Menu Zavřít

Průmysl

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Motokov s nižším kapitálem

Obchodní společnost Motokov International sníží základní kapitál ze 430 milionů korun na 2,15 milionu a částku 427,85 milionu korun rozdělí akcionářům. Rozhodla o tom řádná valná hromada společnosti. Hlavním akcionářem firmy Motokov International je dle údajů z databáze ČTK s podílem 95 procent na základním kapitálu společnost ČSOB Investment Banking Services, jež patří do skupiny ČSOB. „Důvodem snížení kapitálu je uvedení jeho výše do souladu s potřebami společnosti při její podnikatelské činnosti,“ uvedlo představenstvo Motokovu.

Letecká spolupráce

Aero Vodochody a kunovická firma Evektor se dohodly na spolupráci při vývoji malého víceúčelového turbovrtulového letounu EV-55. Hodnota kontraktu dosahuje několika desítek milionů korun. Aero bude od roku 2007 do roku 2010 spolupracovat na řešení v oblastech týkajících se zejména aeroelasticity a konstrukce, zkoušek a měření, přičemž bude do projektu zároveň zapojena dceřiná společnost Aera Technometra Radotín, která se zabývá vývojem a výrobou podvozků. Projekt, jenž Evektor vede, má grantovou podporu ministerstva průmyslu a obchodu.

BRAND24

Zisk rostl

Na letošních 144 milionů z 26 milionů korun v pololetí roku 2006 , tedy více než pětinásobně, vzrostl společnosti Schneider Electric v ČR zisk před zdaněním. Firemní tržby dosáhly za prvních šest letošních měsíců 2,784 miliardy korun, což představuje meziroční zvýšení o 50,1 procenta. „K výraznému nárůstu ziskovosti přispěla především zvýšená produktivita výroby v píseckém závodě a prodeje produktů s vyšší přidanou hodnotou. Objem tržeb ovlivnil zejména transfer výroby ze zahraničí do Písku a také organický růst obchodní společnosti,“ komentoval výsledky společnosti její finanční ředitel Daniel Dvořák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).