Menu Zavřít

Prologis: Zpráva o spolupráci v oblasti dopravy

13. 1. 2011
Autor: profit

ProLogis, mezinárodní poskytovatel distribučních nemovitostí, dnes oznámil vydání nové zprávy nazvané „Spolupráce v oblasti dopravy v Evropě.“

Foto: Martin Siebert

Tato zpráva zaznamenala, že náklady na přepravu zboží tvoří přibližně 30% z celkových nákladů dodavatelských řetězců. Výsledkem je, že se společnosti snaží hledat cesty, jak redukovat vzdálenosti, které zboží urazí a nacházet další řešení vedoucí ke snížení nákladů za přepravu. Některé takové snahy zahrnují spolupráci s nejrůznějšími společnostmi, v mnoha případech i s konkurenčními.

Za nejzajímavější poznatek v této zprávě považujeme nový typ spolupráce v oblasti dopravy, která zahrnuje také obchodní partnery,” uvedla Lisa Graham, viceprezidentka pro evropský průzkum výzkumné skupiny společnosti ProLogis. „S přihlédnutím k získaným výhodám několik evropských společností oslovilo své konkurenty a navázalo s nimi spolupráci s hlavním cílem zlepšit efektivitu distribučních sítí. Zbývá ještě překonat mnoho překážek včetně nedůvěry a pochybování, ale potenciální úspora nákladů a další výhody jsou tak významné, že jsou třetí strany, dovozci, dopravci i logistické společnosti motivovány hledat možnosti kvalitní a úspěšné spolupráce v oblasti dopravy.

BRAND24

Celé znění zprávy naleznete ZDE

Výzkumná skupina ProLogis monitoruje, analyzuje a komentuje klíčové trendy a dynamiku řízení nemovitostí a dodavatelských řetězců, přičemž čerpá z údajů o daném sektoru a primárního výzkumu prováděného analytiky společnosti a sítí akademických pracovníků a dalších odborníků.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).