Menu Zavřít

ProLogis postaví 22 350 metrů čtverečních pro společnost Globus

19. 1. 2011
Autor: profit

Firma ProLogis, která je mezinárodním poskytovatelem distribučních nemovitostí, dnes oznámila výstavbu 22 350 metrů čtverečních moderních skladových prostor pro společnost Globus, jednoho z největších provozovatelů hypermarketů v České republice.

Foto: ProLogis

Toto nové distribuční centrum vznikne v ProLogis Parku Prague-Jirny, umístěném 20 kilometrů východně od Prahy na první odbočce na dálnici D11. V tomto parku již společnost Globus využívá 43 000 metrů čtverečních prostor a navíc bude po dokončení využívat také novou budovu.

Dokončení výstavby budovy o rozloze 22 350 metrů čtverečních je plánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2011. Tato budova bude sloužit jako česká centrála pro tepelně kontrolovanou logistiku. Případné rozšíření budovy je možné o dalších 25 000 metrů čtverečních.

Se společností ProLogis jsme vybudovali dlouhodobé partnerství díky působení v ProLogis Parku Prague-Jirny a je zřejmé, že naše plánovaná expanze bude vyžadovat více skladových prostor té nejvyšší kvality,” řekl Werner Eberhart, logistic manager společnosti Globus. „Bylo pro nás velmi důležité, že ProLogis dokáže rostoucím společnostem, jako je například Globus, nabídnout flexibilitu a cenné zkušenosti.

CONTENT24

Jsme velice rádi, že posílíme partnerství se společností Globus, jedním z našich klíčových zákazníků v České republice,” řekl Mario Sander, ředitel společnosti ProLogis pro Českou republiku a Slovensko. „Jakmile jsme začali se společností Globus jednat o nové budově, bylo jasné, že jejich potřeby perfektně uspokojí nabídka pozemků z našeho portfolia. ProLogis vytvořil unikátní frančízu odborníků, zákazníků a pozemků, která umožňuje uspokojit i vysoké požadavky na zajištění distribučních prostor ve střední a východní Evropě i po celém světě.

Celou transakci přitom zprostředkovala realitní Agentura Cushman & Wakefield. ProLogis Park Prague-Jirny se v současné době skládá ze šesti budov o celkové rozloze 192 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Mezi další zákazníky v parku patří společnosti DHL, Toyota a THIMM Obaly. Kompletní portfolio ProLogisu v České republice se sestává ze šesti distribučních parků (26 budov) o celkové rozloze více než 605 000 metrů čtverečních skladových a kancelářských prostor.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).