Menu Zavřít

PROFIT: ECM může reorganizovat – pohltí PPF další firmu?

30. 3. 2012
Autor: profit

Developerská společnost ECM stála několik měsíců před hrozbou konkurzu. Nyní je vše jinak. Před několika dny povolil Městský soud v Praze reorganizaci této firmy.

 

Repro: ČT

Největší skupinu věřitelů zastupuje firma Astin Capital. Právě ta má do 120 dnů představit restrukturalizační plán developerské firmy. Informace lze vyčíst z insolvenčního rejstříku.

Pokud se bude v případě ECM opakovat scénář z jiných případů, kdy PPF prohlásila, že zadlužené firmě pomůže, pak majitel ECM Milan Janků může už nyní zapomenout na to, že developerská společnost bude dál jeho. Podle zdroje blízkého PPF je plán na převzetí firmy ECM už hotový, nyní se řeší jen načasování celé události i s ohledem na rozhodnutí o restrukturalizaci.

Celou kauzu řeší insolvenční správce Ivo Hala. Právě ten byl během loňského podzimu opravdu aktivní. Provedl velké změny v orgánech ECM. K funkcím se dostali lidé se zajímavými vazbami. Mediálně nejzajímavější osobou dozorčích rad v dcerách ECM je právník Jan Pacovský známý i z kauzy Key Investments. Kancelář Pacovský zastupuje některé firmy spojené se skupinou kolem firmy Via Chem Group, za kterou stojí právník odsouzený za finanční podvody Petr Sisák. Ten sám dokonce působí jako advokát v kanceláři Ivo Haly.

* Co spojuje advokátní kancelář Pacovský s firmou Key Investments?

* Může tato kauza ohrozit firmy spojené se stadionem fotbalové Slavie v Edenu?

BRAND24

* Co se stane s penězi některých pražských městských částí a různých českých měst, vložených do Key Investmenst?

**Více se o kauze Key Investments a osobě Petra Sisáka dočtete v pondělním vydání Profitu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).