Menu Zavřít

PROFESE - KONTAKTY - INFORMACE

31. 5. 2004
Autor: Euro.cz

FINANCOVÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ Seminář se věnuje možnostem financování malých a středních podniků (MSP) v podmínkách EU, vhodnosti jednotlivých alternativ a správnému načasování jejich využití v životním cyklu podniku.

FINANCOVÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ

Seminář se věnuje možnostem financování malých a středních podniků (MSP) v podmínkách EU, vhodnosti jednotlivých alternativ a správnému načasování jejich využití v životním cyklu podniku. Zástupci MSP a živnostníků se mohou dozvědět například o způsobu ratingu MSP, o možnostech leasingu a factoringu, chybět nebudou ani informace o získání prostředků ze strukturálních fondů EU. Generálním partnerem akce je ČSOB. Ve čtvrtek 3. června se seminář uskuteční v ostravském hotelu Atom, v úterý 8. června v prostorách Hospodářské komory Brno. Účast na semináři je zdarma (do naplnění plánovaného počtu 50 účastníků). Začátek je v 8.30, ukončení ve 14 hodin. Účast je nutné nahlásit.

e-mail: seminare@komercni.com, fax: 271 016 202 tel.: 271 016 225

CONTENT24

ZMĚNY V ŽIVNOSTENSKÉM PODNIKÁNÍ Okresní hospodářská komora Rokycany pořádá 2. června seminář na téma Změny v živnostenském podnikání. Na programu semináře je euronovela živnostenského zákona, změny v živnostech řemeslných, vázaných a koncesích, zákon o zemědělství, zákon o uznávání odborné způsobilosti, zákon o účetnictví, daň z příjmů fyzických a právnických osob, DPH, vývozy a dovozy zboží. Seminář je určen všem podnikatelům (i začínajícím) a účetním, kteří vedou jednoduché nebo podvojné účetnictví. tel./fax: 371 729 903, e-mail: ohkro@ohkro.cz CLA PO VSTUPU DO EU V pondělí dne 7. června 2004 se v přerovském Hotelu Jana uskuteční celodenní odborný seminář na téma „Změny v oblasti celní problematiky po vstupu ČR do EU“. Na semináři se podnikatelé seznámí se změnami celní, daňové a statistické problematiky při pohybu zboží po i mimo EU. Dále získají informace o statistickém systému pro sledování pohybu zboží mezi členskými zeměmi EU - INTRASTA T a také systému VIES - vyhledávání informací na internetu. tel.: 581 210 205, e-mail: hkprerov@hkprerov.cz JIHOČEŠI VYHLAŠUJÍ VÝZNAMNÉHO PODNIKATELE Jihočeská hospodářská komora (JHK) pod záštitou českobudějovického primátora a starostů Trhových Svinů a Týna nad Vltavou vyhlásila soutěž Významný podnikatel, osobnost roku. Do soutěže mohou podnikatelé, organizace i veřejnost zasílat své tipy až do konce letošního října. Soutěž se vyhlašuje ve třech kategoriích: Významná společnost roku, Významný živnostník roku a Významná osobnost roku. „Účelem akce je podpora a zviditelnění úspěšných a prosperujících podnikatelských subjektů, které fungují na Českobudějovicku. V kategorii Významná osobnost roku je účelem ocenit toho jednotlivce, který se významně podílel na dění v českobudějovickém okrese nebo jeho propagaci,“ sdělila ředitelka oblastní kanceláře JHK v Českých Budějovicích Helena Kurýlová. Soutěž se vypisuje pro podnikatelské subjekty bez omezení počtu zaměstnanců či předmětu podnikání, se sídlem nebo provozovnou na území. Uzávěrka soutěže je 31. října. Vyhlášení výsledků je připraveno na 22. listopadu v rámci Fóra podnikatelů. tel.: 387 318 433, e-mail: kurylova@jhk.cz BRNO - NOVÝ REGION EU**

Měsíc po vstupu ČR do EU uvítá Brno zástupce nových členských států EU a jejich partnery z dalších evropských regionů na konferenci Networking of Networks (Síťování sítí), kterou pořádá Obchodní a hospodářská komora Brno pod záštitou primátora města Brna. Konference je součástí akce „Brno, město uprostřed Evropy“, konat se bude 4. června 2004 v prostorách brněnské komory. Je zaměřena na představení Jihomoravského kraje a nového středoevropského regionu, možností spolupráce firem, institucí, škol atd., podmínek podnikání, zapojení do společných projektů rozvoje regionu. Diskuze proběhne k nabídkám konkrétní spolupráce přihlášené stovky firem - přímých účastníků obchodního fóra Kontakt-Kontrakt 2004. Jihomoravské firmy se rovněž sejdou k individuálním rozhovorům se zástupci evropských regionů. Do spolupráce se zapojí zástupci komor a Euro Info Center ze zemí V isegradské čtyřky a další partneři z evropských regionu - Rakousko, Itálie, Německo, Velká Británie, Irsko, Francie, Nizozemsko, Slovinsko a další. Celá akce bude součástí velkého multiregionální projektu Kontakt-Kontrakt 2004, který vyvrcholí v listopadu 2004 na brněnském výstavišti za přímé účasti firem z výše jmenovaných zemích.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).