Menu Zavřít

PROFESE - KONTAKTY - INFORMACE

7. 7. 2004
Autor: Euro.cz

O PLATEBNÍ MORÁLCE Okresní hospodářská komora Rokycany pořádá 14. července seminář na téma Platební morálka. Na programu semináře jsou taková témata jako prevence vzniku pohledávek po lhůtě splatnosti a řešení pohledávek po lhůtě splatnosti. Časový prostor bude i na dotazy účastníků a odpovědi odborníků.

BRAND24

O PLATEBNÍ MORÁLCE Okresní hospodářská komora Rokycany pořádá 14. července seminář na téma Platební morálka. Na programu semináře jsou taková témata jako prevence vzniku pohledávek po lhůtě splatnosti a řešení pohledávek po lhůtě splatnosti. Časový prostor bude i na dotazy účastníků a odpovědi odborníků. tel./fax: 371 729 903, e-mail: ohkro@ohkro.cz ŠKOLENÍ ELEKTRO TECHNIKŮ Vzhledem k poměrně značnému zájmu elektrotechnické veřejnosti pořádá Elektrotechnický svaz český (ESČ) i v roce 2004 kurzy zaměřené na přípravu elektrotechniků ke zkouškám podle vyhlášky č. 50/1978 Sb. Kurzy se uskuteční v pravidelných termínech každé první pracovní pondělí v měsíci, vždy od 8 do 14 hodin v ústřední kanceláři ESČ v P raze 4. Účastníci tohoto dopoledního školení mohou zkoušku absolvovat podle svého uvážení týž den odpoledne nebo v kterémkoli následujícím pravidelném termínu. Počet účastníků školení je z organizačních důvodů omezen na maximálně 15 osob. Pro ucelené skupiny zhruba 10 zájemců (například pro firmy s větším počtem odborných zaměstnanců) zajistí ESČ školení, případně i zkoušky v mimořádném termínu podle dohody. V těchto případech lze obsah školení podle specifikace objednatele více zaměřit na konkrétní vykonávanou činnost pracovníků ve skupině. Předmětem dohody může být i způsob úhrady poplatků za školení a zkoušky. Tel.: 244 464 649, e-mail: esc@elektrosvaz.cz ELEKTRONICKÝ PODPIS OBCÍM Elektronický podpis začíná nabízet obcím ministerstvo informatiky. Ministr Vladimír Mlynář doufá, že nabídku využije alespoň čtvrtina starostů. Nevyužité podpisy nabídne školám. Od roku 2006 by měl platit nový správní řád, podle něhož úřady musí komunikovat s lidmi prostřednictvím internetu, pokud si to občané budou přát. ČESKÁ FIRMA V EU „Česká firma v EU - Proměňme své šance na větším hřišti“ je v pořadí již druhou publikací, kterou pro české podnikatele připravila Česká podnikatelská reprezentace v Bruselu (CEBRE). Tato publikace formou článků představuje několik oblastí, ve kterých došlo nebo dochází ke změnám ve srovnání s obdobím před 1. květnem 2004 a poskytuje přehled o určitých možnostech získání finanční podpory na realizaci projektů českých firem sloužících k jejich dalšímu rozvoji a růstu prosperity. Doplněním jsou i krátké zprávy z monitoringu EU novinek, které pravidelně zpracovává CEBRE a odkazy na internetové adresy obsahující podrobné a pravidelně aktualizované informace o popsaných oblastech. tel.: 224 096 356 ZAOSTŘENO NA POTRAVINOVOU BEZPEČNOST**

Pod hlavičkou 6. rámcového programu bude na výzkum v oblasti kvality a bezpečnosti potravin věnováno 192 milionů eur. V rámci poslední výzvy k podávání přihlášek projektů bylo podáno 185 přihlášek a z nich vybráno 44 projektů, které budou spolufinancovány z prostředků EU. Další prostředky jsou věnovány na tzv. integrované projekty a vytváření networks of excellence, STREP a specifické podpůrné akce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).