Menu Zavřít

Prodej nových aut do října stoupl o 13 procent. Nejvíc šly na odbyt „oktávky“

3. 11. 2016
Autor: Škoda Auto

Prodej nových osobních aut za deset měsíců letošního roku meziročně vzrostl o 12,6 procenta na 214 tisíc 619 vozů. Nejprodávanějším modelem byla Škoda Octavia s tržním podílem přes 11 procent.

Podle Svazu dovozců automobilů byla nejprodávanější značkou tradičně Škoda s růstem o deset procent na 68 tisíc151 vozů, následuje Volkswagen s nárůstem o devět procent na 22 tisíc a 41 aut a Hyundai se zvýšením o osm procent na 17 tisíc 424 prodaných vozů. Na dalších místech skončily značky Ford, Dacia, Renault a Kia.

Vedle Octavie se nejvíc prodávaly další modely Škody Fabia, Rapid a Superb, následuje Hyundai i30 a Volkswagen Golf. Podíl aut s benzinovým motorem byl 54,6 procenta. Téměř tři čtvrtiny aut nakoupily firmy.

„Naši prodejci registrují s blížícím se koncem roku rostoucí počet nově příchozích klientských objednávek, jen za uplynulý měsíc jich bylo více než 8700. Dva měsíce před koncem roku tak má k rekordu našlápnuto nejen značka Škoda, ale i celý český trh,“ uvedl ředitel Škody Auto ČR Luboš Vlček.

Auitobazarů v Česku je opět méně. Přečtěte si o tom:

Počet autobazarů v Česku za pět let klesl téměř o polovinu

Autobazar

Registrace lehkých užitkových automobilů vzrostly oproti loňskému roku o 17 procent na 15 tisíc 865 vozů. První je Ford (2487 vozů) před Fiatem a značkou Peugeot. Dále Renault a VW. prodej nákladních aut se zvýšil o sedm procent na 9252 vozů. Nejvíce prodal mercedes, dále Volvo a DAF.

Odbyt autobusů oproti loňskému roku poklesl o 16,6 procenta na 796 vozidel. První je značka SOR s 229 registracemi, následuje Iveco se 191 kusy a Setra.

Registrace motocyklů letos poklesly o necelé jedno procento na 15 tisíc 826 strojů. První je Honda před Maxonem a Yamahou.

BRAND24


O ojetých automobilech čtěte více:

Karolína Topolová: Dovoz ojetých aut se nevyplatí

Autobazar předběhl vládu. Zavedl šrotovné


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).