Menu Zavřít

Prodej mobilů v Česku loni klesl

3. 5. 2010
Autor: profit

Prodej nových mobilních telefonů v Česku loni se snížil zhruba o devět procent na 2,6 milionu kusů. Nejprodávanějšími značkami byly Nokia, Samsung a Sony Ericsson.

Autor: Luděk Vycpálek

BRAND24

V první pětce nejprodávanějších přístrojů byly podle analytické firmy GfK tři modely značky Nokia a dva telefony značky Samsung. Největší zájem byl o Nokii 6300, v druhé půlce roku byl nejprodávanějším telefonem Samsung Star s dotykovým displejem. „Loni rychle rostla obliba dotykových telefonů, koncem roku už byl každý třetí telefon prodaný u Vodafone dotykový. Rekordně dobře se také prodávaly mobilní modemy. Zákazníci výrazně více začali používat mobilní data v mobilech i noteboocích,“ uvedl mluvčí Vodafone Miroslav Čepický.

Největší mobilní operátor T-Mobile prodal v loňském roce přibližně 700 tisíc nových telefonů. „Nejoblíbenější značky reprezentuje Nokia, Sony Ericsson a Samsung,“ uvedla mluvčí Martina Kemrová. U Telefóniky O2 ovládla žebříček Nokia, vedl model 6303 classic, před 2730 classic a levným modelem 1661. V Česku bylo loni 13,4 milionu aktivních mobilních SIM karet, což představovalo 129 mobilních čísel na sto lidí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).