Menu Zavřít

Proč spěchat?

31. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Na konci února jsme přinesli téměř neznámou informaci, že už od 1. dubna musí mít takzvané průkazy způsobilosti mnohem více řidičů než dříve.

Článek podle očekávání vzbudil hodně ohlasů. K tématu jsme se vrátili už v poradně, nyní mu znovu věnujeme dvoustranu. Na vaše nejčastější otázky odpovídá zástupce sdružení Česmad Bohemia. Vysvětlení nejasností v zákoně bychom čekali spíše od ministerstva dopravy. To ale jen odkazuje na prováděcí vyhlášku, která prý pomůže. Jenže v předposlední možný den, pátek 28. března, ještě vyhláška nebyla na světě – přitom změny mají být účinné již od 1. dubna (tedy pokud nejde o apríl).

Už přes dva měsíce také marně čekáme na odpověď z tiskového oddělení ministerstva dopravy na zdánlivě jednoduchou otázku (o konkrétním vedení chystaného železničního koridoru). Přestože jsme dotaz po pár týdnech urgovali, zatím nám nepřišla ani odpověď, ani jakákoliv jiná reakce. Na úřadě, který se obrazně řečeno stará o plynulou a rychlou dopravu, zřejmě běží čas trochu jinak.

BRAND24

Také Ústavní soud zrovna nejde ostatním soudům příkladem: O důležité stížnosti na zákoník práce rozhodoval rok a půl, o (mnohem jednodušší) stížnosti ohledně vyvlastňování akcionářů dokonce přes dva roky. Výsledek si přečtěte zde.

Petr Kučera šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).