Menu Zavřít

PŘÍRUČKA PRO VSTUP DO PODNIKÁNÍ

2. 10. 2006
Autor: Euro.cz

HOSPODÁŘSKÁ KOMORAHospodářská komora ČR připravila v rámci projektu Informační místa pro podnikatele oborové příručky pro všechny evidované živnosti. Databáze projektu dnes čítá 300 příruček v elektronické podobě. Kromě těchto oborově zaměřených návodů jsou průběžně připravovány další brožury, které se zabývají průřezovými problémy.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA

Hospodářská komora ČR připravila v rámci projektu Informační místa pro podnikatele oborové příručky pro všechny evidované živnosti. Databáze projektu dnes čítá 300 příruček v elektronické podobě. Kromě těchto oborově zaměřených návodů jsou průběžně připravovány další brožury, které se zabývají průřezovými problémy.

Tiskem byly dosud vydány tři z nich: „Hostinská činnost“, „Bezpečnost a ochrana zdraví při práci a inspekce práce“ a „Úspory energie“. Distribuovány jsou společně s měsíčníkem komory. V elektronické podobě jsou k dispozici na internetu a na informačních místech, kde si je klient může nechat vytisknout.

Aktuálně je připravena příručka „Vstup do podnikání“, která se svým zaměřením dosud vydávaným titulům vymyká. „Přípravou odborných příruček na různá témata podnikatelské praxe se především snažíme snižovat nejistotu malých a středních podnikatelů, nyní jsme se ale zaměřili na osoby teprve se na vstup do podnikání připravující,“ říká manažerka projektu Michaela Janáková.

Kromě vysvětlení základních pojmů pomůže tato příručka při rozhodování o založení podniku, seznámí s výhodami a nevýhodami jednotlivých forem podnikání a detailně provede postupy jejich vzniku, včetně informací o získání živnostenského oprávnění, zdravotním pojištění, sociálním zabezpečení, důchodovém a nemocenském pojištění, daňové registraci či pracovněprávních vztazích. Příručka nezapomíná ani na přístup k finančním zdrojům a podporu malých a středních firem a užitečné odkazy k této tematice.

BRAND24

Kpříručce by měl být přiložen jednotný registrační formulář používaný centrálními registračními místy, která fungují od 1. srpna 2006 při živnostenských úřadech.

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).