Menu Zavřít

Přestřelka

14. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Myslíte, že soukromé firmy potřebují státní podporu pro svůj vývoz? NE Tomáš Ládr obchodní ředitel společnosti JabloCOM Přímá podpora exportu třeba prostřednictvím vývozních dotací není podle mne dobrým řešením, narušuje normální tržní prostředí.

Myslíte, že soukromé firmy potřebují státní podporu pro svůj vývoz?

NE

Tomáš Ládr obchodní ředitel společnosti JabloCOM

Přímá podpora exportu třeba prostřednictvím vývozních dotací není podle mne dobrým řešením, narušuje normální tržní prostředí. Pokud chce podnik exportovat, musí mít produkt, který v zahraničí uspěje i bez dotací. Za užitečnou podporu, v níž vidím prostor pro zlepšení, považuji poskytování obchodních informací, zprostředkování kontaktů a zajištění vymahatelnosti práva.

Bedřich Danda předseda Sdružení podnikatelů

Podle mého názoru by nejlepší proexportní politika byla, kdybychom se vrátili do dob obchodních radů, kteří na vyslanectvích působili. Myslím, že na jejich vzájemných kontaktech by se dalo stavět více než na proklamované proexportní politice.

ANO

BRAND24

Stanislav Kroulík generální ředitel Dřevotvaru

Nějaká forma podpory státu by se hodila při zajišťování účasti na veletrzích a výstavách. Objednání ploch všech českých vystavovatelů najednou, případně i dotace ze strany státu na plochu, inzerci nebo prospekty. Úloha státu je ale obecně v tom, aby vytvářel prostředí vhodné pro podnikání. S tím souvisí daňové zákony, výše sociálního a zdravotního pojištění, minimální mzda, povinnosti vůči zaměstnancům dané zákoníkem práce, předpisy o ochraně životního prostředí a bezpečnosti práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).