Menu Zavřít

Přestřelka

12. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Lubomír Suk (ODS)poslanec

Jste pro omezení nočního prodeje v supermarketech? Lubomír Suk (ODS) poslanec

Omezení nočního prodeje v supermarketech by vedlo ke snížení počtu pracovních míst a zúžení poskytovaných služeb - o tom má ve svobodné společnosti rozhodovat pouze pokles poptávky. Co přijde na řadu v úvahách komunistů příště? Například čerpací stanice, kde je pracovní režim stejný? Není podle mě možné vytrhnout z mnoha profesí, kde se pracuje v nočním režimu, právě jednu a u té říci, že je to nežádoucí. Podstatné je, zda jsou lidé pracující v nočním provozu odměňováni v souladu se zákoníkem práce. Pokud ano, je vše v pořádku.

Jaroslav Svoboda

majitel starožitností

Noční prodej v supermarketech by měl být zachován ve stávajícím rozsahu. Kvůli svému pracovnímu vytížení nestíhám nakupovat přes den, a tak této služby často využívám. Ideální je pro mě i skutečnost, že v noci není v supermarketech tolik zákazníků a mohu si v klidu vybrat potřebné zboží. Navíc si myslím, že omezením nočního prodeje by prodavačkám a prodavačům ubylo práce, což by se jistě projevilo i na jejich finanční situaci.

Jiří Dolejš (KSČM)

BRAND24

poslanec

Komunisté nic nenamítají proti tomu, aby v supermarketech byla prodejní doba delší než v jiných obchodech, ale nesouhlasí s tím, aby byl noční prodej normou, jak je tomu nyní. V určitých lokalitách je sice potřebný, v jiných však ne. Měl by být proto možností, nikoli nutností. Prodejci v supermarketech pracují ve ztížených podmínkách, měly by jim proto za noční směny náležet.adekvátní příplatky. Zaměstnanci supermarketů potřebují také ochranu -neměli by být propouštěni z práce za to, že noční službu odmítnou, ta by měla být dobrovolná.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).