Menu Zavřít

Přestřelka

7. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Dojednalo ministerstvo informatiky přijatelné ceny za internetové připojení úřadů? ANO Vladimír Mlynář (US-DEU) ministr informatiky Zejména podpis smlouvy s Českým Telecomem bez výběrového řízení považuji za chybný krok minulé vlády. Rámcová smlouva je pro mne však závazná.

Dojednalo ministerstvo informatiky přijatelné ceny za internetové připojení úřadů? ANO

Vladimír Mlynář (US-DEU) ministr informatiky Zejména podpis smlouvy s Českým Telecomem bez výběrového řízení považuji za chybný krok minulé vlády. Rámcová smlouva je pro mne však závazná. S Českým Telecomem jsme iniciovali změnové řízení a dosáhli jsme nových, výrazně nižších cen. Do budoucna je samozřejmě mým zájmem snižovat ceny připojení. Předpokládám, že pokud bude trvat moje odpovědnost za tento rezort, žádné podepsání dalších smluv bez výběrového řízení pro dodávky veřejné správě by se již nemělo opakovat. V průběhu léta předložíme k veřejné diskuzi národní strategii širokopásmového připojení - broadbandu, kterou na podzim budeme diskutovat na jednání vlády. K 1. květnu měly tuto strategii předložit jen původní členové EU, nové země mají termín posunutý. NE

Zbyněk Novotný (ODS) poslanec

V únoru tohoto roku ministr informatiky podepsal nový dodatek k rámcové smlouvě o poskytování služeb komunikační infrastruktury informačních systémů veřejné správy se společností Český Telecom. Částí zmíněného dodatku je i ceník služeb. Z uvedených cen jsem velmi rozčarován. Chválím sice snahu ministra snížit ceny připojení jednotlivých úřadů, ovšem částka téměř 6500 Kč za jednu datovou přípojku s nejnižší konektivitou mi však připadá poněkud přehnaná. V současné době totiž máme na trhu nové technologie jako ADSL či bezdrátové připojení. Jsem přesvědčen o tom, že by se stejné služby při zachování kvality a bezpečnosti celé sítě veřejné správy daly pořídit mnohem levněji. Dokonce bych řekl, že nastal čas monopolní smlouvu vypovědět a provést řádné a transparentní výběrové řízení.

BRAND24

Jitka Jindřichová manažerka divadelní agentury ROFRANO

Coby podnikatelka velmi uvítám situaci, kdy budou mít úřady veřejné správy kvalitní připojení na internet. V současné době využívám internetové bankovnictví, v němž oceňuji zejména rychlost služby a úsporu času, kterého mám vzhledem ke svému podnikání málo. Od lepšího propojení úřadů veřejné správy si slibuji především odstranění přebujelé české administrativy a zkvalitnění služeb státu nám, občanům. Ikdyž pochybuji, že třeba generace mých rodičů bude internetové služby využívat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).