Menu Zavřít

Přestřelka

15. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Měly by zastavárny omezit noční provoz?

NE

Miroslav Beneš, poslanec za ODS Případné omezení délky otevírací doby nepomůže současnému nežádoucímu stavu, kdy někteří provozovatelé zastaváren vykupují zboží bez řádného zapisování identity prodávajících. Podle mého názoru je důležité, aby zastavárny dodržovaly režim, který Poslanecká sněmovna schválila na návrh představitelů hlavního města Prahy. To znamená, aby dodržovaly povinnost onu identitu prodávajících zapisovat. K tomu, zda se tak děje, stačí kontroly zaměstnanců živnostenských referátů. Antonín Brzoň, finanční poradce firmy AB-Consult

Předesílám, že do zastaváren nechodím, tudíž příliš nevím, jaké zboží se tam nachází.

Podle mého názoru však délka provozní doby není tím nejdůležitějším. Pokud zloděj nebude moci přinést k prodeji kradené zboží v noci, přinese je ráno. Důležité proto je, aby byly zapisovány údaje těch, kteří zboží přijdou „zastavit“.

BRAND24

ANO Miroslav Opálka, poslanec za KSČM

Poslaneckým návrhem, podepsaným zástupci všech parlamentních stran vyjma ODS, chceme omezit noční kriminalitu. V nočních hodinách dochází ke zpeněžení kradených věcí či rodinných předmětů za účelem nákupu alkoholu či drog. Návrh se netýká jen zastaváren, ale i jiných provozoven, kde dochází k obchodování s použitým zbožím. Všude tam by mezi 22. a 6. hodinou měl být zakázán nákup a prodej použitého zboží (nebo zboží bez dokladu nabytí).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).