Menu Zavřít

Přestřelka

5. 6. 2006
Autor: Euro.cz

* Zneužívá prezident své funkce k četným vetům zákonů? NE Martin Říman, stínový ministr dopravy za ODS Prezidentovi, chce-li být zodpovědný, nezbývá nic jiného, než nekvalitní zákony, schvalované sociální demokracií a komunisty, vracet. Je však určitým mýtem, že vetuje většinu zákonů.

* Zneužívá prezident své funkce k četným vetům zákonů?

NE

Martin Říman, stínový ministr dopravy za ODS

Prezidentovi, chce-li být zodpovědný, nezbývá nic jiného, než nekvalitní zákony, schvalované sociální demokracií a komunisty, vracet. Je však určitým mýtem, že vetuje většinu zákonů. Parlament jich chrlí opravdu velké množství a z toho jen menší část prezident vrací zpět. Absolutní čísla jsou v počtech vetovaných zákonů zavádějící.

Magda Piroutková, místopředsedkyně Asociace podnikatelek a manažerek

Zákonů bylo v končícím volebním období produkováno tolik, že tím pádem byla i veta četnější. Navíc jsem ráda, že se proti špatným zákonům prezident ozval. Navzdory tomu, že jeho veto následně sněmovna přehlasovala.

ANO

CONTENT24

Martin Bursík, předseda Strany zelených

Jako prezident vyhledává příležitosti, aby mohl zasahovat do zákonodárného procesu, dělat politiku a být poslední pojistkou ODS. Nelíbí se mi ani, že některé zákony ponechává bez podpisu. Ty sice přesto nabývají platnosti, ale je to nehodné prezidenta republiky. Mám na mysli třeba zákon na podporu elektřiny z obnovitelných zdrojů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).