Menu Zavřít

Prameny vysychají

7. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Sektor vytváří v zemích OECD pět až sedm procent pracovních míst

Současná ekonomická krize vyvolává poptávku po službách kriticky ohroženým skupinám obyvatelstva, ale zároveň omezuje zdroje organizacím, které takové služby provozují. Dopad krize na neziskové organizace bylo jedno z hlavních témat konference Evropa angažovaných občanů – zdroje a udržitelnost, která se konala minulý týden v Brně. Finančník Jack Stack, který je jako doma v evropském i americkém finančním prostředí, se tu vyznal ze svého přesvědčení o potřebě společenské angažovanosti občanů.
Dalšími tématy byly charitativní loterie, role nadací v Evropě, legislativní a daňové prostředí, spolupráce s firemním sektorem a význam neziskového sektoru ve společnosti.
Na konferenci se sjelo 120 účastníků ze 17 zemí. Shodli se na tom, že pro zdravý neziskový sektor je nejdůležitější právní a daňový rámec. A ten právě v Česku pokulhává. Přítomný ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb přislíbil, že se pokusí zjednat nápravu. Není bez zajímavosti, že neziskový sektor vytváří v zemích OECD pět až sedm procent pracovních míst.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).