Menu Zavřít

Praha klesá v žebříčku cen kancelářských prostor

27. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Ceny pronájmů kanceláří ve světě rostou, v Praze zůstávají stabilní. Tím pádem také Praha klesá na žebříčku měst podle výše pronájmů kancelářských ploch v nich. Zatímco v nejdražším Londýně se za pronájem kanceláře platí až 1640 eur za metr čtvereční na rok, nájemné v centru Prahy zůstalo oproti předchozímu roku beze změny na úrovni 270 eur za metr čtvereční na rok.

Díky růstu nájmů ve světě, a také díky zařazení nových lokalit do žebříčku, tak Praha klesla ze 34. na 37. příčku.

BRAND24

Vyplývá to z letošního vydání studie Office Space Across the World, kterou každoročně vydává poradenská společnost Cushman & Wakefield. „Pokles v žebříčku může mít i své pozitivní stránky. Znamená, že ačkoliv ceny ve světě stoupají, u nás jsou stabilní, a tím pádem pro nájemce výhodnější. Ceny kancelářských prostor hrají významnou roli při rozhodování mezinárodních firem o přesunu či expanzi jejich aktivit do nových lokalit,“ říká vedoucí výzkumu v C&W/H&B Karel Zeman.

Pro Českou republiku znamenají relativně levné kancelářské plochy konkurenční výhodu. Díky tomu se může podařit přilákat do Prahy významné světové firmy s velkými požadavky na pronájem kancelářských ploch.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).