Menu Zavřít

Pozvánky 39

20. 9. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 9. ZÁŘÍ DO 1. ŘÍJNA

Houby, houbičky, atomové hřiby Zdánlivě nenáročné až humorné téma 3. tematické výstavy v pražském Artinboxu představuje hříbky, hřiby, houby, houbičky, smaženice, lysohlávky, houbové tanečnice, a především tuny muchomůrek. Necelá čtyřicítka autorů na pozadí houbové idylky podává podivné výpovědi o dnešní době. Lidová tvořivost, roztomilé meditace u letního či podzimního bloumání lesem, sen o chutné kulajdě či smaženici, ale taky halucinogenní zážitky, přechody do jiných světů prostřednictvím hub. A pak ty hříbky a hřiby atomové, přechod přímo na svět druhý… Houby prý mají ze všech jedlých plodů země největší schopnost absorbovat radiaci, také prý vytvářejí svým podhoubím sítě podobné těm počítačovým…

OD 25. ZÁŘÍ

Design Market Můstek
Multifunkční prostor Jazz Republic Můstek, doposud zaměřený na pořádání jazzových koncertů a výstav, rozšiřuje po půl roce působení na pražské hudební scéně svoje aktivity i do oblasti designu: od 25. září zde bude pravidelně každé nedělní odpoledne probíhat prodejní klubový veletrh designových maličkostí pod názvem Design Market Můstek. Každý, kdo se včas přihlásí, dostane od pořadatele za symbolický poplatek 75 korun prezentační prostor a vždy od dvanácti do 20 hodin může vystavovat a prodávat svoje práce.

28. ZÁŘÍ, 20 hodin

Dobročinná akademie
Středa 28. září bude patřit vozíčkářům. Česká televize a Český rozhlas vysílají přímý přenos zábavného pořadu Zdeňka Svěráka ve prospěch Centra Paraple na stanicích ČT1 a ČRo – Radiožurnál. Ewa Farna, Monika Absolonová, Michal Hrůza, Jan Matěj Rak, duo Two Voices a Marian Vojtko budou hosty Zdeňka Svěráka, který vystoupí společně s Jaroslavem Uhlířem a dětským sborem Sedmihlásek. Pořad se vysílá ze Žižkovského divadla Járy Cimrmana pod režijním vedením Petra Buriana. Pomoc Centra Paraple ročně využije kolem 1500 vozíčkářů z celé České republiky.

OD 30. ZÁŘÍ DO 1. ŘÍJNA

Valtické vinobraní 2011
V pátek 30. září večer se v budově informačního centra otevře „Gurmánský dvůr“ s dobrým jídlem, valtickými víny a kvalitním burčákem. Také si zde můžete zatančit či zazpívat s cimbálovou muzikou. Hlavní program vinobraní se bude v sobotu 1. října odehrávat na náměstí. Jako již tradičně zde bude jarmark s různými stánky a atrakcemi pro děti. Večerní program se přesune do zámecké jízdárny, kde bude pokračovat taneční zábavou.

BRAND24

OD 30. ZÁŘÍ DO 10. ŘÍJNA

Bienále pro Diakonii 2011
Ojedinělá kulturní akce, určená sběratelům umění (nejen) z řad českého byznysu, nese název Bienále pro Diakonii. Tato charitativní aukce špičkových výtvarných děl, mezi jejichž autory nebudou chybět jména jako Šerých, Hodonský, Gebauer, Rejchrt, Rada, Kolínský, Aubrechtová, Boudníková, Sommernitzová a další, se koná 30. září v Praze a pokračuje on-line prodejem. Patronem bienále je herec Martin Myšička; výtěžek bude věnován na dostavbu stacionáře pro klienty s kombinovaným postižením.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).