Menu Zavřít

Pozvánky 26

21. 6. 2012
Autor: Euro.cz

PONDĚLÍ 25. ČERVNA OD 20 HODIN

Sting v Praze V pražské O2 areně vystoupí britský zpěvák Sting. V rámci světového turné nazvaného „Back To Bass“, pořádaného ke 25. výročí jeho sólové kariéry, představí českému publiku své největší hity.

OD 25. ČERVNA

Metropolitní léto hereckých osobností
Celkem 60 představení, z toho sedm koncertů, nabídne Metropolitní léto hereckých osobností, které se bude konat až do 6. září na Letní scéně Vyšehradu. Připraveny jsou tři české premiéry: Ženy přežijí!, Kutloch aneb I muži mají své dny a Slavík a růže. Představí se i osvědčené tituly z minulých let, například Vše o mužích, Vše o ženách či inscenace s Karlem Rodenem a Janou Krausovou. Společným jmenovatelem her je odvěký střet mužského a ženského světa v různých podobách. Připraveno je i několik hudebních večerů. Pod širým nebem vystoupí slovenská šansoniérka Szidi Tobias, Dan Bárta & Robert Balzar Trio, zazpívá Lenka Filipová, Aneta Langerová nebo držitelka Oscara Markéta Irglová.

OD 26. ČERVNA

Letní shakespearovské slavnosti
Populární divadelní festival se letos koná v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě a ve Zvolenu, poprvé i v Plzni. Na programu je deset Shakespearových her. Hlavní novinkou je premiéra dramatu Richard III. s Jiřím Langmajerem v titulní roli. Hra se představí i ve slovenské verzi v nastudování slovenských divadelníků. Další premiérou bude komedie Marná lásky snaha uváděná v Ostravě. K vidění budou rovněž reprízy dříve úspěšných her, třeba komedie Zkrocení zlé ženy s Tatianou Vilhelmovou a Romanem Zachem. Na programu zůstává hit Veselé paničky windsorské režiséra Jiřího Menzela s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou. Naposledy letos uvidíme drama Jindřich IV., příběh přátelství a politiky, s Janem Dolanským. V Praze a Ostravě se bude poslední sezonu hrát Romeo a Julie režiséra Pavla Šimáka s Markem Holým, Terezou Dočkalovou a Jitkou Smutnou.

ČTVRTEK 28. ČERVNA OD 19:30 HODIN

Jazzový koncert Pata Methenyho
Držitel 19 cen Grammy Pat Metheny vystoupí s jazzovou smetánkou z New Yorku v brněnském Bobycentru na závěrečném koncertu letošního mezinárodního festivalu JazzFestBrno. Pro nové album s názvem Unity Band, které nedávno vyšlo, i probíhající turné sestavil Metheny novou kapelu: Chris Potter (saxofony a basklarinet), Antonio Sanchez (bicí) a Ben Williams (kontrabas). Vystoupení sjednocuje veškeré hudební vlivy jeho členů do jedinečného a neopakovatelného stylového formátu.

OD 28. ČERVNA

Fotoprojekt Můj pozitivní den
Fotografie Jiřího Třeštíka, fotoprojekce na obrazovkách a katalog chtějí divákům ukázat osobní život tří HIV pozitivních mužů různých generací ze tří evropských měst (Praha, Mnichov, Zürich) a dát jejich problémy do kontextu se situací okolo HIV v jejich městě a zemi. Výstava má vypovídat o pocitech lidí žijících řadu let s nemocí, o jejich řešení zdánlivě běžných denních situací. Prvním hostitelským městem prezentace fotoprojektu je Praha, v září bude vystaven v Mnichově a v listopadu se s ním seznámí diváci v Zürichu.

CONTENT24

OD 29. ČERVNA

Výstavy v Domě U Kamenného zvonu
Výstava London Twelve nabídne výběr londýnské umělecké scény. Britský kurátor Toby Clarke představuje tvorbu umělců, jejichž práce jej zaujaly v průběhu jednoho roku. Zahrnuje představitele mladé nastupující generace, ale i starší uznávané autory, jejichž tvorba se vztahuje k prolínajícím se tématům: abstrakce, identita, technologie, historie a příroda. V gotickém sklepení galerie na pražském Staroměstském náměstí je možno také do 7. července zhlédnout průřez výtvarnou tvorbou dětí odcházejících z dětských domovů Bavilo mě všecko. Výtvarná díla pěti autorů vznikala v průběhu několika let na sociálně-terapeutických pobytech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).