Menu Zavřít

Pozvánky 25

24. 5. 2012
Autor: Euro.cz

OD 16. DO 26. ČERVNA

Pražské Quadriennale Pražské Quadriennale se veřejnosti otevře na celé řadě míst metropole. Na ploše více než 35 000 metrů čtverečních nabídne na čtyři stovky nejrůznějších akcí, kterých se účastní tisíce umělců či teoretiků z celého světa. Centrem očekávané a sledované akce se stane Veletržní palác, kde návštěvníci naleznou expozice více než 60 účastnických zemí, expozice uměleckých škol a výstavu Extrémní kostým. Druhým centrem kvadrienále je živá výstava Intersekce na piazzettě Národního divadla. Živé performance i instalace pozmění podobu několika pražských ulic a náměstí. Program probíhá dále na DAMU, v Galerii Jaroslava Fragnera a v řadě dalších divadel a galeriích.

20. ČERVNA

Fotbalová talk show
V den 35. výročí legendárního zápasu, v němž tehdejší Československo v Bělehradě porazilo SRN 7:5 a stalo se mistrem Evropy, pořádá německá ambasáda ve spolupráci s Nadací Friedricha Eberta fotbalové vzpomínání legend. V diskusi moderované Jaromírem Bosákem vystoupí střelec vítězné branky Antonín Panenka i brankář tehdejšího německého týmu Sepp Maier. Talk show s videoprojekcí začíná v 18 hodin. Lobkowický palác, kde velvyslanectví sídlí, zve v rámci dne otevřených dveří všechny zájemce k návštěvě již od rána.

OD 21. ČERVNA DO 2. ZÁŘÍ

Výstava Václava Radimského
V přední pražské aukční Galerii Kodl se uskuteční unikátní prodejní výstava děl Václava Radimského (1867–1946). Jde o vůbec první ucelenou prodejní přehlídku tohoto českého impresionisty v poválečné historii. Na výstavě bude nabízena ke koupi řada jeho olejomaleb. Radimský se po dlouhé době opomíjení stává v poslední době mezi sběrateli ceněným a vyhledávaným autorem.

OD 23. DO 26. ČERVNA

Národní výstava hospodářských zvířat
Žádný milovník zvířat určitě nesmí chybět na brněnském výstavišti, kde se koná Národní výstava hospodářských zvířat a zemědělské techniky. O den později začíná i mezinárodní výstava chovatelských potřeb PROPET. Doprovodný program slibuje zábavu pro celou rodinu. Velkým lákadlem je mezinárodní výstava psů a koček, připravena je také soutěž agilit. Část výstaviště se dokonce promění v ranč, kde návštěvníci mohou obdivovat krásné koně. Konat se budou i soutěže, které diváci znají z filmů – házení lasem, zahánění dobytka do ohrady a mistrovství ve stříhání ovcí.

OD 23. DO 25. DO ČERVNA

United Islands
Pořadatelé se i v letošním roce snaží přimět diváky k podpoře festivalu United Islands. Prostřednictvím koupě Partner Passu má každý možnost stát se individuálním partnerem. Za symbolických 100 korun získají zájemci katalog s profily všech umělců v české a nově v anglické verzi, CD s mp3 hity největších hvězd, podrobný program s mapkou, slevu na klubovou sérii United Islands Reloaded, poukázku na pivo Master zdarma, ale i suvenýry od kapel. Na pěti scénách mezi Žofínem, Střeleckým ostrovem, Dětským ostrovem a Kampou vystoupí více než 100 kapel z patnácti zemí.

BRAND24

PO CELÝ ROK 2011

Bienále Industriální stopy 2011
Industriální stopy letos čítají na šest desítek akcí v mnoha českých a moravských městech. Hlavní centra budou v Praze, Ostravě-Vítkovicích i v Kostelci nad Černými lesy, kde byly „Stopy“ letos v zimě zahájeny sérií tří velmi úspěšných konferencí. Regionální záběr postihne díky stále četnějším aktivitám umělců i vlastníků objektů s průmyslovou minulostí celé území České republiky: bohatá industriální historie severočeských Vejprt bude vedle dalších míst zmapována v chystané první publikaci z řady Industriální topografie ČR, zaměřené na Ústecký kraj. V okolí Ostravy se například chystá pestrý program související s revitalizací Dolní oblasti Vítkovic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).