Menu Zavřít

Pozvánky 25

13. 6. 2012
Autor: Euro.cz

DO 6. ČERVENCE

Výstava fotografií Prezident Václav Havel Expozice v Křížové chodbě pražské Staroměstské radnice připomene Václava Havla z doby, kdy byl československým a českým prezidentem. Vystaveno je kolem stovky velkoformátových snímků fotoreportérů agentury ČTK, kteří Havla zachytili v oficiálních i neformálních situacích. Výstava mapuje období let 1988 až 2011, přičemž jejím smyslem není dokumentovat historické události. Vznikla jako spontánní nápad těch, kteří měli možnost sledovat Václava Havla uplynulých více než dvacet let hledáčkem reportážního fotoaparátu.

OD 21. DO 23. ČERVNA

Open Air Festival United Islands
Devátý ročník festivalu United Islands of Prague letos nabídne tři dny hudby, 200 hudebních projektů z 21 zemí, deset scén na čtyřech pražských ostrovech (Slovanském, Dětském, Střeleckém a na Kampě), jeden pontonový ostrov, několik vedlejších hudebních i nehudebních scén na Janáčkově nábřeží, mostě Legií a dalších místech v okolí Vltavy. Diváci se mohou těšit na průřez aktuální domácí i mezinárodní hudební scénou. Vstup na festival je zdarma.

OD 21. DO 24. ČERVNA

Folklorní festival Strážnice
Největší folklorní akce v zemi s mezinárodní účastí ve Strážnici u Hodonína letos přivítá téměř 2250 účinkujících, z nichž 250 přijede z ciziny. Součástí události bude slavnostní předání dokumentů o zápisu Jízdy králů do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO a předání Ceny Ministerstva kultury ČR. Čtyři obce, kde se jezdí Jízda králů, budou mít v sobotním průvodu krátkou ukázku. Průvod je nejnavštěvovanější částí festivalu. Programovou skladbu tvoří celkem 34 pořadů. Z Česka se festivalu zúčastní 90 souborů a skupin a 23 lidových řemeslníků. Ve festivalovém areálu se o zábavu postará třináct cimbálových muzik a pět dechových hudeb.

SOBOTA 23. ČERVNA

Den pozemního vojska Bahna 2012
Kolová i pásová vojenská technika, současná i historická, se v sobotu představí ve vojenském cvičišti Bahna u Strašic na Rokycansku. Den bude i rozloučením armády s klasickým tankem T-72. Přehlídku zahájí výstřely z mobilních houfnic Dana a přelet téměř všech typů letadel vojenského letectva. Přichystáno je několik ukázek historických bojů, například činnost československé armády v roce 1939 na Podkarpatské Rusi. Hlavní ukázka České armády veřejnosti poprvé představí možnosti bezpilotního průzkumného prostředku Raven. Návštěvníci mohou k dopravě na místo využít speciálních autobusů.

BRAND24

SOBOTA 23. ČERVNA, od 20 hodin

Julio Iglesias vystoupí v Praze
Španělský zpěvák Julio Iglesias vystoupí v pražské O2 areně. Hostem koncertu bude Karel Gott: „S Juliem se léta dobře známe. Teď ladíme, který duet spolu zazpíváme. Bude to Juliův večer, ve kterém se mihnu, a bude to pro mne velká čest,“ prohlásil Gott. Osmašedesátiletý Julio Iglesias prodal za svou více než čtyřicetiletou kariéru na 300 milionů desek. Celkem nazpíval 80 alb, odzpíval přes 5000 koncertů, publiku se představil ve čtrnácti jazycích a na pražském koncertě možná zazpívá i v češtině.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).