Menu Zavřít

Pozvánky 13

31. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost


===== OD 16. BŘEZNA DO 22. DUBNA =====
Výstava obrazů Zdeny Šafky Řehákové: když emoce mají barvy

Nové obrazy Zdeny Šafky Řehákové se představují od 16. března na výstavě s názvem Barva, světlo, čas v Galerii České pojišťovny v pasáži ve Spálené ulici č. 14. V galerii ukryté ve dvoře jedné z nejkrásnějších secesních budov v Praze bude až do 22. dubna k vidění devět obrazů z malířčiných souborů Dvojice a Viadukty z posledních tří let. Výstava je otevřena každý den od 10 do 18 hodin, vstup je zdarma.
+ FOTO

OD 19. BŘEZNA

Internet chce pomáhat
Konto Bariéry a Bílý kruh bezpečí spustily 19. března společný projekt díky mediální podpoře českého internetu. Jeho cílem je poukázat na příběhy, které nenechají nikoho lhostejným a které si zaslouží pozornost. Jedním z nich je příběh třináctiletého Borise, který je po úrazu na vozíku, ale nechce se vzdát sportu. Vše o projektu na http://www.internetpomaha.cz/.
+FOTO

30. BŘEZNA

Fór(um) o české identitě v umění
Co o stavu naší společnosti vypovídá současná česká kultura? Má kulturní politika spoluutvářet kulturní identitu, nebo je lepší, aby se umění stalo nástrojem lobbistických skupin a komerce? Chce ve světě vůbec někdo typické české umění – a jaké vlastně je? Na tyto a další otázky budou odpovídat účastníci série debatních fór a kulatých stolů v rámci projektu, který připravuje Divadelní ústav Institutu umění jako součást několikaletého výzkumu Mapování kulturních a kreativních průmyslů v ČR. První z nich se uskuteční 30. března 2012 od 10 hodin na Nové scéně Národního divadla. Více informací je k dispozici na www.kreativnicesko.cz.

===== 31. BŘEZNA =====
Benefice Nadačního fondu Kolowrátek

Charizmatické hvězdy světového jména, operní pěvkyně Dagmar Pecková a violoncellista Jiří Bárta, společně s Komorní filharmonií Pardubice pod vedením šéfdirigenta Marko Ivanoviće vystoupí na mimořádném benefičním koncertě Nadačního fondu Kolowrátek, který se koná 31. března od 19 hodin ve Stavovském divadle. V programu zazní předehra z Figarovy svatby Wolfganga Amadea Mozarta, Čajkovského Variace na rokokové téma v interpretaci Jiřího Bárty, Dagmar Pecková zazpívá Lidové písně italského skladatele Luciana Berii a na závěr je připravena Klasická symfonie Sergeje Prokofjeva. Výtěžek benefičního koncertu je určen na podporu činnosti Nadačního fondu Maximiliana, Francescy a Dominiky Kolowrat-Krakovských – Kolowrátek.
+ FOTO

CONTENT24

31. BŘEZNA

Hodina Země
Česká republika se i letos v rámci kampaně Hodina Země ponoří do tmy. K největšímu celosvětovému happeningu na podporu ochrany životního prostředí se hodinovým zhasnutím připojí památky jako hrad Karlštejn, pražský Tančící dům nebo žižkovský televizní vysílač. Veřejné osvětlení přislíbily zhasnout také Děčín, Liberec, Opava a padesátka dalších velkých i malých měst. Hodina Země proběhne v sobotu 31. března od 20.30 do 21.30.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).