Menu Zavřít

Pozor na falešné exekutory!

19. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Počet exekucí neustále stoupá a v Česku začali řádit falešní exekutoři. Exekutorská komora varovala před firmami, které mají formu společností s ručením omezeným a nabízejí svým klientům exekuce. Exekuce přitom mohou provádět pouze soudní vykonavatelé, soudní exekutoři, některé orgány státní správy a územní samosprávy a celníci.

„Pokud se někdo neoprávněně vydává za exekutora a zabavuje věci dlužníka, dopouští se obyčejné krádeže,“ vysvětluje Pavel Kočiš z Exekutorské komory.

BRAND24

Komora varuje například před firmou Exekuční kancelář se sídlem v Plzni. Vymahačské firmy, které se neoprávněně označují za exekutory, se vyskytují také v Praze a Tanvaldu. Jedná se o společnosti Exekutor, s. r. o. a Exekutor CZ, s. r. o. Dle Kočiše mohou být některé právní úkony nepravých exekutorů neplatné a postižení by se měli obrátit na policii a soudy.

„Pokud má kdokoli, ať věřitel či dlužník, pochybnosti o pravé identitě soudního exekutora, může se podívat na webové stránky komory (www.ekcr.cz), kde nalezne seznam všech soudních exekutorů včetně kontaktů na jejich kanceláře,“ upozorňuje Juraj Podkonický z Exekutorské komory.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).