Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

9. 1. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce

Elmarco v novém
Česká společnost Elmarco, světový výrobce strojů pro výrobu nanovláken, otevřela 5. ledna nové výzkumné, vývojové a výrobní centrum. Areál v liberecké průmyslové zóně Liberec sever zaujímá ve dvou podlažích celkovou plochu tři tisíce metrů čtverečních a je jediným svého druhu na světě. Náklady na vybudování a vybavení dosáhly 190 milionů korun. Z nich přibližně 75 milionů poskytly strukturální fondy Evropské unie.

Bezplatné dárcovství
Český červený kříž 7. ledna představil kampaň na podporu bezplatného dárcovství krve, kterou vytvořil za bezplatné spolupráce společnosti Comtech. Tvářemi kampaně jsou bez nároku na honorář 1. česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková a zpěvák a lékař Ali Amiri.

BRAND24

Staré mobily na ekologii
Nadace Vodafone rozdělí v otevřeném grantovém kole 300 tisíc korun získaných ze sběru starých telefonů mezi neziskové organizace a občanské iniciativy v Pardubickém kraji. Zelený grantový program Nadace Vodafone podpoří projekty zaměřené na ochranu a zlepšování životního prostředí a na zvyšování povědomí o jeho efektivní ochraně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).