Menu Zavřít

Postaví hradecký stadion

19. 6. 2008
Autor: Euro.cz

ECE

BRAND24

Německá společnost ECE Projektmanagement vyhrála soutěž města Hradec Králové na stavbu nové fotbalové arény a komerční využití sousedních lukrativních pozemků. ECE slíbila do lokality investovat 3,2 miliardy korun. Město by se na stavbě arény mělo, podle jejího vybavení, podílet 133 až 308 miliony korun.
O zastavění území ve čtvrti Malšovice se ucházelo pět firem. Výběrová komise posuzovala jen tři nabídky a určila pořadí ECE, J&T Real Estate CZ a Crestyl management. Pro nesplnění podmínek soutěže komise dvě firmy, Ségécé Česká republika a německou Regie Bauträger, vůbec nehodnotila. Město nyní bude jednat s ECE o podmínkách smluv. To může trvat i několik měsíců.
Vedle stadionu pro deset až čtrnáct tisíc diváků počítá projekt ECE s obchodně-společenským centrem se 130 obchody, hřišti pro různé sporty, hotelem a restauracemi. Fotbalovému klubu chce investor přispívat 20 miliony korun ročně po dobu deseti let. ECE také slíbila, že do klubu jako partnera přivede švýcarského manažera Petra Jaucha. Areál plánuje ECE dostavět do roku 2012.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).