Menu Zavřít

Pomůže si? Manažer Krob vyměnil Mitsubishi za Slavii

2. 6. 2016
Autor: čtk

Generální ředitel M Motors CZ Martin Krob na konci července v čele dovozce Mitsubishi skončí. Do výběru nástupce ho nahradí jednatel skupiny Auto Palace Richard Kopečný. Krob se zároveň stal novým generálním ředitelem fotbalové Slavie.

Krob se podle oznámení rozhodl využít jiné pracovní příležitosti a na základě vlastního rozhodnutí ukončit spolupráci. „Po necelých deseti letech života se třemi diamanty jsem se rozhodl využít jinou pracovní nabídku, opustit automobilový segment a věnovat se nejen ve volném čase, ale i profesně, nejstaršímu a nejslavnějšímu českému fotbalovému klubu SK Slavia Praha,“ uvedl Krob.

Aktuálně probíhá výběrové řízení na pozici nového generálního ředitele M Motors CZ, jeho výsledek bude podle firmy oznámen v dohledné době.

M Motors patří do skupiny Auto Palace. Loni se na českém trhu prodalo 2429 osobních vozů Mitsubishi, což je meziroční nárůst o 42 procent.


Přečtěte si o čínské expanzi do evropského fotbalu:

Číňané dál investují do fotbalu. Od Berlusconiho kupují AC Milán

Číňané dál cílí na evropský fotbal, koupili Aston Villu


Krob dosud působil jako předseda Odboru přátel Slavie, i z tohoto postu hodlá odejít. Krob ve funkci nahradil Davida Trundu, který vydržel v roli generálního ředitele Slavie necelý rok.

Trunda do Edenu přišel ještě za předchozího majitele Aleše Řebíčka, který na podzim prodal tehdy zadlužený klub novým vlastníkům, společnosti CEFC a miliardáři Jiřímu Šimáněmu.

BRAND24

Vzhledem ke změnám v akcionářské struktuře klubu, v němž aktuálně drží Číňané 81 procent a Šimáně necelých 19 procent, bude mít Slavia i nové představenstvo.

Předsedou představenstva bude zástupce většinového vlastníka Jaroslav Tvrdík, místopředsedou Krob, členy představenstva pak vedle trenéra Dušana Uhrina také sportovní ředitel Josef Jinoch, viceprezident CEFC Tomáš Buzek a zástupce generálního ředitele pro marketing a komunikaci Tomáš Syrovátka. Šimáně zůstává čestným prezidentem klubu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).