Menu Zavřít

Polovina firem sleduje zaměstnance

23. 1. 2006
Autor: Euro.cz

AKTUÁLNĚTéměř polovina českých firem sleduje činnost svých zaměstnanců na internetu a deset procent podniků kontroluje i obsah elektronické pošty. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ernst & Young, časopisu DSM a Národního bezpečnostního úřadu.

AKTUÁLNĚ

Téměř polovina českých firem sleduje činnost svých zaměstnanců na internetu a deset procent podniků kontroluje i obsah elektronické pošty. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ernst & Young, časopisu DSM a Národního bezpečnostního úřadu. Firmy díky tomu lépe kontrolují produktivitu práce svých zaměstnanců a zároveň zvyšují zabezpečení svých počítačových sítí.

DT24

Jan Fanta ze společnosti Ernst & Young řekl, že zatímco v roce 2001 monitorovalo činnost zaměstnanců na internetu 40 procent oslovených firem, loni tento ukazatel vzrostl již na 48 procent. Obsah elektronické pošty zaměstnanců podle loňského průzkumu kontrolovalo stejně jako v roce 2001 zhruba deset procent podniků.

Rostoucí počet firem dohlížejících na brouzdání zaměstnanců po internetu odborníci přisoudili tomu, že na web má přístup stále větší počet pracovníků, což zvyšuje riziko například zavirování počítačových sítí. Zatímco v roce 1999 se na internet z firemních počítačů dostalo 17 procent zaměstnanců, loni jich byla již polovina.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).