Menu Zavřít

Pokračují úpravy u nádraží v Olomouci

27. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Prostor před hlavním vlakovým nádražím v Olomouci čekají další změny. Radnice bude příští rok investovat do vybudování nové kruhové křižovatky v lokalitě či do změny způsobu parkování u hotelu Sidia. Město investuje do úprav takzvaného přednádraží od roku 2001. Na úpravu lokality již vynaložilo zhruba 340 milionů korun.

„Vybudování nové kruhové křižovatky na nádraží u pošty, změna parkování u hotelu Sidia a přivedení cyklostezky do lokality z Jeremenkovy ulice bude součástí plánovaných posledních dvou etap úprav přednádraží,“ řekl primátorův náměstek Miroslav Petřík.

Už dříve uvedl, že radnice bude v posledních etapách investovat do propojení tramvajových větví vedoucích třídou Kosmonautů a Masarykovou třídou a do úprav komunikací, které zvýší bezpečnost chodců a oddělí individuální dopravu od městské hromadné dopravy.

BRAND24

Čtvrtou a pátou etapu hodlá město zahájit příští rok a dokončit je chce v roce 2008. Náklady zatím Petřík nebyl schopen přesně vyčíslit. Odhaduje je ale na více než 100 milionů korun.

Radnice se pustila do úprav prostoru před nádražím v roce 2001. V prvních dvou etapách město nechalo vybudovat například podzemní garáže, nový podchod na vlaková nástupiště a veřejné prostranství s fontánou před sídlem Olomouckého kraje. Třetí etapa zahrnovala například vybudování nové tramvajové točny a parkoviště u nádraží.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).