Menu Zavřít

Pojišťovně VIG stoupl zisk o 88 procent. V Česku se jí ale nedaří

22. 11. 2016
Autor: Mladá fronta, archiv

Rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG) zvýšila v prvních třech čtvrtletích letošního roku hrubý zisk o 88 procent na 301 milionů eur (8,1 miliardy korun). V České republice jí ale zisk o devět procent klesl a dosáhl 114 milionů eur.

Generální ředitelka VIG Elisabeth Stadlerová sdělila, že vývoj zisku je v souladu s celoročním cílem podniku. Na pojistném VIG v období od ledna do září vybrala 6,96 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst asi o jedno procento. V České republice však objem předepsaného pojistného o tři procenta klesl a dosáhl 1,16 miliardy eur.

Pokles předepsaného pojistného zaznamenala VIG také například na Slovensku a v Polsku. Výrazný růst pojistné vykázalo naopak v Maďarsku, Rumunsku či Turecku.

BRAND24

VIG je předním specialistou na pojištění v Rakousku a v zemích střední a východní Evropy. Koncern tvoří zhruba 50 společností v 25 zemích, s jeho akciemi se obchoduje také na pražské burze. V Česku VIG působí prostřednictvím Kooperativy, České podnikatelské pojišťovny a Pojišťovny České spořitelny.

Více o pojištění čtěte na webu Finance.cz

Roční vývoj akcií VIG:

Roční vývoj akcií VIG

Zdroj: Pražská burza

Čtěte dále:

AIG se stahuje z Česka, pojišťovny prodává Fairfaxu

Češi podváděli opět více. Pojišťovny odhalily podvody za víc než miliardu korun

Tuzemské pojišťovny zajímají jen Češi. Cizince zanedbávají


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).