Menu Zavřít

Podnikatelům pomůže inkubátor

9. 10. 2006
Autor: Euro.cz

ING. JOSEF MALÍŘ, NÁMĚSTEK PRIMÁTORA HRADCE KRÁLOVÉ:*Na co nového byste pozval návštěvníky, kteří v Hradci Králové už nejméně rok nebyli?Pozval bych je do nově zrekonstruované budovy hradecké filharmonie, uvedené do provozu koncem loňského roku. Byla také nominována na titul Stavba roku.

ING. JOSEF MALÍŘ, NÁMĚSTEK PRIMÁTORA HRADCE KRÁLOVÉ: Na co nového byste pozval návštěvníky, kteří v Hradci Králové už nejméně rok nebyli?

Pozval bych je do nově zrekonstruované budovy hradecké filharmonie, uvedené do provozu koncem loňského roku. Byla také nominována na titul Stavba roku. Je velmi vysoce hodnocena jak pro svou akustiku, tak i architektonické řešení.

Co se zlepšilo v zázemí pro podnikatele? Město navázalo velmi intenzivní spolupráci s Regionální hospodářskou komorou. Na základě uzavřené smlouvy ji bude podporovat i finančně. Tyto peníze budou určeny na činnosti, které přímo pomáhají podnikatelské sféře. Jakou podporu nabízíte právě teď malým a středním podnikatelům, kteří by ve vašem městě chtěli začít podnikat nebo rozšiřovat své aktivity?

Máme připraveny lokality pro potenciální investory a v této chvíli běží realizace projektu Technologického parku, jehož součástí bude i podnikatelský inkubátor. Tato instituce najde své zázemí na bývalém vojenském letišti v jedné z budov, která bude za tímto účelem rekonstruována. Na projekt jsme získali dotaci z fondů Evropské unie ve výši přes 60 milionů korun.

Jaké veřejné zakázky chystáte v nejbližší době?

Z velkých projektů to bude výstavba městského koupaliště (zhruba 500 milionů korun), pravděpodobně i rekonstrukce fotbalového stadionu (minimálně první etapa za přibližně 120 milionů) a křižovatka Koruna (kolem 70 milionů).

Jak zatím hodnotíte nový zákon o veřejných zakázkách, účinný od 1. července?

Nemáme zatím tolik zkušeností, abychom jej mohli komplexně hodnotit. Zatím se zdá, že je alespoň v některých oblastech přínosem. Hlavně ale doufáme, že nebude v krátké době nahrazen opět novým zákonem či výrazně novelizován, neboť sotva „strávíme“ jeden zákon a naučíme se podle něj fungovat, už je tu změna.

BRAND24

Máte ve městě nějaký dlouhodobě nevyřešený problém, s nímž by vám mohli pomoci právě podnikatelé?

Pokud by soukromé podnikatelské subjekty v rámci svých připravovaných investičních záměrů okolo budoucí dálnice D11 vyřešily pozemkové problémy, se kterými si státní instituce již léta nevědí rady a které brání dokončení dálnice v několika posledních kilometrech, bylo by to pro město velkým přínosem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).