Menu Zavřít

Podnikatelská setkání

31. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Kdo se s kým potkal během minulého týdne? Profit přináší zpravodajství nejen z oficiálních akcí, ale také z neformálních jednání.

1 Italské Benátsko je partnerem Středočeského kraje

Dohodu o spolupráci Středočeského kraje a Benátska podepsali 25. května hejtman Petr Bendl a prezident italského regionu Giancarlo Galan. „Benátsko patří mezi regiony, které mají v rámci Unie nejvíce drobných a středních podnikatelů ve vztahu k počtu obyvatel,“ uvedl hejtman Bendl. „Máme zájem o propojení obchodních vztahů.“

(kt)

2 IBM míří na malé podniky

Česká pobočka počítačového gigantu IBM uspořádala „projížďku v expresu“, která se konala v pražské restauraci Vagonkafe. Tématem byly potřeby malých a středních podniků a jejich computerová řešení pod obchodním názvem Express. „Malé a střední podniky představují více než dvacet procent veškerých zisků IBM,“ prohlásil na setkání obchodní ředitel IBM Česká republika Jiří Bavor.

(kt)

3 Motorové čluny na Slapech vadí Sdružení pro ochranu přírody a krajiny v oblasti Slapského jezera minulý týden protestovalo proti provozu motorových člunů na vltavské přehradě. V nejužším úseku Slapské nádrže je 12 koupališť a pláží, 13 rekreačních středisek, 6 rekreačních osad, 8 hotelů a řada turistických ubytoven a kempinků. (kt) 4 Tchaj-wanci zkoumali terén

Padesát Tchaj-wanských podnikatelů se minulý čtvrtek setkalo u kávy se 150 českými byznysmeny v pražském hotelu Intercontinental. Stalo se tak v rámci mise po zemích východní Evropy, kterou uspořádala tchaj-wanská agentura pro zahraniční obchod. „Ostrovní podnikatelé, kteří přijeli, vlastní firmy působící hlavně v informačních technologiích, ale také ve strojírenství a textilním průmyslu. Rádi by zjistili, jaké nové příležitosti jim v České republice kynou po vstupu do Evropské unie,“ řekl Profitu Alex Chen z pražského zastoupení Tchaj-wanu.

(eha)

Bezpečnostní konference

BRAND24

Mezinárodní konference o informační bezpečnosti Information Security Summit (IS2) proběhla ve dnech 26. až 27. května v Míčovně Pražského hradu. Konference se konala pod záštitou ministra informatiky Vladimíra Mlynáře, Národního bezpečnostního úřadu a Úřadu pro ochranu osobních údajů. Jedním z hlavních řečníků byl odborník na strategie Hannes Lubich ze společnosti Computer Associates, jenž přednášel o zabezpečení informační infrastruktury pro letošní olympijské hry v Aténách.

(kt)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).