Menu Zavřít

Podnikatelská setkání

20. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Kdo se s kým potkal během minulého týdne? Profit přináší zpravodajství nejen z oficiálních akcí, ale také z neformálních jednání.

DALŠÍ INFORMAČNÍ CENTRUM PRO PODNIKATELE

Město Boskovice ve spolupráci s Obchodní a hospodářskou komorou Brno otevřelo další informační centrum pro podnikatele. Otevření se za přítomnosti zástupců více než dvaceti podnikatelských subjektů z boskovického regionu zúčastnili mimo jiné starosta města František Sivera a ředitel Krajského úřadu Jihomoravského kraje Jiří Crha. Teď už bude záležet jen na podnikatelích, zda nabízené služby využijí. Do budoucna se plánuje rozšíření sítě do všech 21 pověřených obcí Jihomoravského kraje s cílem přivést informace malému a střednímu podnikateli až do místa jeho působení.

SETKÁNÍ ČESKÝCH A NĚMECKÝCH FIREM

Setkání českých a německých firem působících v oboru textil a konfekce se uskutečnilo v Ašském kulturním středisku. Akci uspořádala Regionální hospodářské komory Poohří ve spolupráci se Sasko-německým centrem pro spolupráci při IHK Plauen. Hlavní částí setkání byla kooperační burza. Toto setkání bylo jedním z mnoha, které během roku RHK Poohří s německým centrem při IHK Plauen spolupořádají v mnoha různých oborech, jako například strojírenství/kovo, spedice/doprava/logistika, dřevo, životní prostředí apod.

Ministr vyjádřil sportovcům dík a popřál jim úspěch.

PARALYMPICI V ČERNÍNSKÉM PALÁCI

Na pozvání ministra zahraničí Cyrila Svobody se zástupci Českého paralympijského týmu sešli před odletem na Letní paralympijské hry 2004 do Atén v prostorách Černínského paláce. Zhruba 15 paralympiků ze 104členné výpravy se spolu se zástupci vedení výpravy sešli s ministrem, který jim popřál mnoho úspěchů se slovy, ať jsou udatní jako lvi. Paralympiáda začala v pátek 17. září.

MISTROVSTVÍ V TOČENÍ A SERVÍROVÁNÍ PIVA

V multikině Cinestar v Českých Budějovicích se uskutečnilo další regionální kolo mistrovství České republiky v točení a servírování prémiových značek společnosti Pivovary Staropramen. Soutěžící z jižních a západních Čech měli za úkol převzít od poroty objednávku, umýt sklenice, připravit si tác se vším potřebným k obsluze, natočit a naservírovat porotě tři čepovaná a jedno lahvové pivo. Vše na čas. Soutěžící, kteří získali první a druhé místo, postupují do finále českého mistrovství Stella Artois, které se uskuteční 21. září v pivovaru Staropramen. Vítěz má právo soutěžit na mistrovství světa v Belgii. Nutno dodat, že loňský vítěz českého finále dostal na základě svého úspěchu po čase zajímavou nabídku a dnes působí v P raze v jedné vyhlášené restauraci.

(ner)

Vánoční dekorace nejen z jehličí.

BRAND24

VÁNOČE S HOLANDSKOU KVĚTINOVÉ KANCELÁŘE Uprostřed babího léta představila Holandská květinářská kancelář v pražské restauraci Mlýnec nové vánoční trendy. V květinové výzdobě o letošních Vánocích bude převládat bílá barva. Styl bílých Vánoc se má tak stát protiváhou klasickým vánočním dekoracím, jak je známe po mnoho let a kterým dominuje barva červená. Květináři a aranžéři mohou už od září přemýšlet o tom, jak vytvoří ve svých vazbách a dalších dekoracích iluzi vánočních dnů s čerstvě napadaným sněhem. Floristka Marie Bittnerová předvedla, jak naaranžovat vánoční stůl, uvázat kytici nebo vánočně přizdobit hrnkové květiny. Používala bílé květiny, mušle, traviny, kůru stromů, různé kořeny a hlavně módní sněhobílý vatelín. (ner) NOVÁ KAVÁRNA NA MALÉ STRANĚ Pražský kavárník Vlastimil Hájek oficiálně zahájil provoz ve své již druhé pražské kavárně. Caffeteria, která je umístěna v turisticky hojně navštěvované Malé Straně v historickém domě U tří zlatých korun, je koncipována jako klasická kavárna. Pravidelnými hosty by se měli stát zejména místní lidé. „Mým snem bylo vybudovat podnik, který by se podobal kdysi proslavené Malostranské kavárně. Mělo by se jednat o diskrétní a klidné místo pro pracovní a společenské schůzky s vysokou úrovní nabízeného občerstvení,“ říká majitel Caffeterie Vlastimil Hájek. Sázkaři se bavili i při golfu. PODNIKATELÉ SI ZAHRÁLI GOLF Jako prolog k rozběhu nového hřiště, které má začít sloužit veřejnosti v roce 2005, posloužilo setkání na golfovém hřišti v brněnské části Žabovřesky. Mezi přibližně osmdesáti účastníky byli jak zástupci podnikatelské veřejnosti, tak představitelé města a kraje - například hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek či primátor města Brna Petr Duchoň. Setkání mělo také upevnit spolupráci mezi veřejnou správou a firmami v regionu. TIPSPORT SI POZVAL SÁZKAŘE**

Čtvrté setkání Excelent klubu Tipsportu proběhlo v Golfovém klubu Darovanský dvůr u Rokycan. Pozvánku dostali především majitelé zlatých a stříbrných Tipkaret této největší tuzemské sázkové kanceláře. V pohodové atmosféře mohli účastníci relaxovat či seznámit se s golfovými zásadami, vyzkoušet putting na cvičném greenu i odpaly na driving range či zahrát si tenis a osvěžit se v proskleném bazénu. Při zábavě nezapomněli sázkaři probrat aktuální nabídku Tipsportu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).