Menu Zavřít

PODÍVEJTE SE: Amazon Court - nejlepší administrativní budova roku 2010

16. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Administrativní budova Amazon Court společnosti Europolis zvítězila v soutěži Best of Realty v kategorii „Nová administrativní centra“. Prestižní ocenění získala budova díky svému zajímavému architektonickému pojetí a zejména za aplikaci energeticky úsporných technologií a materiálů.

Foto: Europolis

BRAND24

Administrativní budova Amazon Court se nachází v Karlíně na Praze 8 a je součástí projektu River City Prague z portfolia developerské společnosti Europolis. Základní filozofií Amazon Court je využití elementárních přírodních sil, kvalitních materiálů a moderních technologií, s cílem minimalizovat spotřebu energií a maximalizovat komfort uživatelů budovy. Návrh z dílny dánského architektonického studia Schmidt, Hammer, Lassen přinesl na břeh Vltavy několik zajímavých architektonických prvků. Jsou jimi zejména prosklené „mosty“, ve kterých jsou umístěny kancelářské prostory, relaxační prostory se zelení a vodními plochami či barevné vnitřní žaluzie, které reagují na pohyb slunce.

„Ocenění Best of Realty si velice vážíme a jsme potěšeni, že Amazon Court navazuje na stejně oceněné a úspěšné budovy Danube House a Nile House, které jsou rovněž součástí projektu River City Prague,“ říká Sigrid Scheucher, country manager společnosti Europolis pro Českou republiku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).