Menu Zavřít

Počítače na míru podnikatelům

15. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Jednoduché ovládání a údržba - to jsou jedny z hlavních požadavků na počítač k podnikání. S oběma parametry se hravě vypořádala nová řada Lenovo 3000. Malé a střední firmy si často nemohou dovolit specializované IT oddělení. Proto potřebují počítače s takovými parametry a nástroji, které jim ušetří starosti s provozem a údržbou.

Jednoduché ovládání a údržba - to jsou jedny z hlavních požadavků na počítač k podnikání. S oběma parametry se hravě vypořádala nová řada Lenovo 3000.

Malé a střední firmy si často nemohou dovolit specializované IT oddělení. Proto potřebují počítače s takovými parametry a nástroji, které jim ušetří starosti s provozem a údržbou. Tyto nástroje by měly zajišťovat ochranu před viry, zjednodušovat připojení k síti či automaticky aktualizovat software a ovladače. Tím umožní majitelům malých společností soustředit se především na podnikání a nezabývat se řešením problémů s IT infrastrukturou. Rozhodující roli má pro podnikatele samozřejmě také cena.

ZTĚLESNĚNÍ PODNIKATELSKÉHO DUCHA

Myšlenku vyrobit počítače „na míru“ podnikatelům realizovala společnost Lenovo. Nová řada s názvem Lenovo 3000 je určena právě pro malé a střední firmy. Na tuzemském trhu jsou k dostání notebooky Lenovo 3000 C100, Lenovo 3000 N100 a stolní počítače Lenovo 3000 J100.

„Nová produktová řada je ztělesněním podnikatelského ducha, neboť spojuje nejúspěšnější nástroje a technologie notebooků ThinkPad s nejnovějšími inovacemi společnosti Lenovo. Výsledkem jsou počítače, na které se uživatelé mohou spolehnout,“ říká Deepak Advani, senior viceprezident a marketingový ředitel společnosti Lenovo. „Nové počítače budeme nabízet jako chytrou volbu pro ekonomicky uvažující podnikatele. Jejich ceny a výbava budou odpovídat rozpočtům a potřebám i těch nejmenších firem,“ dodává Advani.

MALÉ NÁROKY NA TECHNICKOU PODPORU

Počítače Lenovo 3000 jsou vybaveny sadou snadno použitelných nástrojů Lenovo Care, které snižují nároky na technickou podporu, neboť představují hlavní bod přístupu k několika důležitým funkcím, jako je například obnovení systému jediným tlačítkem, které pomůže uživatelům s diagnostikou, získáním nápovědy a obnovením systému po jeho zhroucení v důsledku zavirování.

Další funkcí jsou automatické aktualizace, které se stahují a instalují bez zásahu uživatele a zajišťují trvalý špičkový výkon systému. V neposlední řadě pak počítače umožňují snadné připojení k pevným a bezdrátovým sítím doma, v kanceláři, na cestách či na dovolené.

LENOVO 3000 N100

Se zřetelem na menší klienty, kteří potřebují výkonný a přitom snadno použitelný notebook, byl navržen Lenovo 3000 N100. Počítač váží 2,5 kilogramu a dodává se ve verzích s 14,1 a 15,4 palcovým displejem. Širokoúhlý displej nabízí při prohlížení grafů nebo sledování DVD v optimalizovaném formátu až 25 procent místa navíc.

K novým funkcím patří speciální klávesa pro diagnostiku vzniklého problému a případného obnovení systému při katastrofickém zhroucení softwaru způsobeném viry a jinými případy kybernetické kriminality.

Dalšími výhodami počítače jsou možnosti automatických aktualizací, které se stahují v časovém rozvrhu konfigurovaném uživatelem, čímž nezatěžují výkon v nevhodnou dobu, a snadné propojení domácí sítě (pomocí kabelů i bezdrátově), stejně jako připojení zábavních zařízení.

LENOVO 3000 C100

Notebook Lenovo 3000 C100 je určen pro zaměstnance malých společností, kteří požadují spolehlivé a výkonné počítače s bezdrátovým připojením, zabudovanými servisními nástroji a multimediálními funkcemi. Váží 2,8 kg a nabízí integrované rozhraní bezdrátové sítě 802.11 a/b/g, Bluetooth (u vybraných modelů), ethernet a modem, dále multimediální výbavu jako stereo reproduktory a integrovaný mikrofon pro přehrávání a nahrávání zvuku, a samozřejmě je vybaven také CD-RW/DVD mechanikou a vypalovačkou.

BRAND24

LENOVO 3000 J100

Stolní počítače Lenovo 3000 J100 jsou vyvinuty pro malé firmy, které požadují snadno použitelné počítače s moderním designem. Počítače mají kontrastní čelní kryt, ventilaci s bočním přístupem a velkou škálu volitelných doplňků, například ThinkVision USB SoundBar pro rozšíření monitoru o reproduktory nebo klávesnici ThinkPlus Preferred Pro USB Fingerprint Keyboard s integrovaným snímačem otisku prstů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).