Menu Zavřít

Plyn od dubna zdraží o 0,43 procenta

5. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Společnost RWE Transgas zvýší od 1. dubna ceny zemního plynu v průměru o 0,43 procenta. Pro domácnosti ceny vzrostou průměrně o 1,17 procenta, což se projeví měsíčním zvýšením plateb zhruba o deset korun. Naopak velkoodběratelům cena klesne o 0,36 procenta. Průměrnému živnostníkovi se zvýší náklady přibližně o 322 korun bez daně ročně.

BRAND24

Společnost RWE Transgas zvýší od 1. dubna ceny zemního plynu v průměru o 0,43 procenta. Pro domácnosti ceny vzrostou průměrně o 1,17 procenta, což se projeví měsíčním zvýšením plateb zhruba o deset korun. Naopak velkoodběratelům cena klesne o 0,36 procenta.

Průměrnému živnostníkovi se zvýší náklady přibližně o 322 korun bez daně ročně. Nejvíce vzrostou ceny plynu domácnostem v západních Čechách, kde Západočeská plynárenská zdraží o 1,7 procenta. Naopak Východočeská plynárenská a Středočeská plynárenská zvýší ceny jen o 0,7 procenta. V Západočeském kraji se nejvíce zvýší i průměrná cena pro všechny zákaznické skupiny, a to o 0,9 procenta. Naopak jen o 0,01 procenta cena poroste ve východních Čechách.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).