Menu Zavřít

Pleť jako broskvička

7. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Image* Jak se mám přepudrovat, aby mi pudr nepadal pořád na oblečení?J. Holá, RakovníkExistují zhruba čtyři možnosti, jak nanést pudr. Nejpoužívanější je štětec. Někdo používá tampon, labutěnku či navlhčenou houbičku. Štětec je vhodný právě pro rychlé každodenní líčení. Lépe se s ním nanáší sypký pudr.

Image

* Jak se mám přepudrovat, aby mi pudr nepadal pořád na oblečení?

J. Holá, Rakovník

BRAND24

Existují zhruba čtyři možnosti, jak nanést pudr. Nejpoužívanější je štětec. Někdo používá tampon, labutěnku či navlhčenou houbičku. Štětec je vhodný právě pro rychlé každodenní líčení. Lépe se s ním nanáší sypký pudr. Pokud se při nanášení sype na oděv, může za to buď nekvalitně namletý pudr nebo nekvalitní vlas. V brzké době budou na pultech profesionální kosmetické štětce Da Vinci, které jako jedny z mála mají nestřižený vlas a dosahují ideální přilnavosti. K pudrování je vhodné mít plochý, nikoliv kulatý, štětec. Při nanášení táhneme štětcem stejnou stranou od čela k bradě jedním směrem. Ne tam a zpět. Tím se obrací malé chloupky, které máme na tváři do protisměru a pudr i make up nám pak nedrží dobře. Také štětce s umělým vlasem nejsou pro přepudrování pleti příliš vhodné. Lepší je nanášet menší množství pudru několikrát, než příliš mnoho najednou. Pokud máte mastnou pleť, volí profesionálové vklepávání pudru vatovým tamponem. Nejprve ho přiložte na dózu, poklepem vstřebejte pudr a pak ho opět poklepem roztírejte malými pohyby od čela k bradě. Nezapomeňte použít pokaždé nový tampon. Labutěnka se dnes používá pro denní přepudrování. Je totiž většinou součástí balení kompaktních (slisovaných) pudrů. Používá se na rychlé doplnění většího množství, proto se s ní musí opatrně. Labutěnku otřete (nikdy neklepejte) o hřbet ruky. Přebytečný pudr se může omést štětcem. A jak to dělají profíci? Vlhká houbička je nejlepší metoda. Dá sice trochu práce a je nejpomalejší, ale pleť vypadá nenalíčeně. Houbičku obtočte kolem prstu jako labutěnku, naberte pudr a kolmo k pleti vklepejte. Prvně je pleť trochu skvrnitá. Nedejte se a poklepávejte, až vše přilne k pleti. Tento způsob je ten nejlepší a nejtrvanlivější.

Nevíte si rady s módními trendy nebo si nejste jisti, co vaší firmě dodá šmrnc? Napište své dotazy vizážistovi a image poradci Michalu Zacharovi.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).