Menu Zavřít

Pivovary Staropramen a Braník se sloučí

27. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Pivovary Staropramen v prvním čtvrtletí příštího roku ukončí provoz v pražském pivovaru Braník, jehož výroba přejde do smíchovského Staropramenu. „Bude to znamenat propuštění přibližně 80 zaměstnanců,“ sdělily v tiskovém oznámení Pivovary Staropramen.

Smíchovský závod převezme výrobní technologii z Braníka a bude modernizován s investicí přesahující 20 milionů eur (přibližně 570 milionů korun).

BRAND24

„Pivovar Braník dosáhl v současné době maxima své kapacity a další modernizace provozu je vzhledem k jeho uzavřené poloze a skutečnosti, že jde o kulturní památku, vyloučena,“ uvedl výrobní a technický ředitel Pivovarů Staropramen František Šámal. Branický areál bude podle mluvčí Pivovarů Staropramen Michaely Trýznové pravděpodobně prodán.

Pivovary Staropramen mají nyní v tuzemsku tři výrobní provozy, Staropramen, Braník a Ostravar; a také distribuční centrum v Radotíně. Jejich mateřská společnost InBev plánuje v tuzemsku letos zřídit centrum pro exportní aktivity pro několik evropských zemí. Vzniknout by tak mělo přes 100 pracovních míst.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).