Menu Zavřít

Personální změny

16. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Vinařský fond
Novým předsedou Vinařského fondu ČR se stal radní Jihomoravského kraje Milan Venclík (ODS). Ve funkci nahradil končícího jihomoravského hejtmana Stanislava Juránka (KDU-ČSL). Na ustavujícím zasedání nové rady fondu o tom rozhodli její členové. Vinařský fond má novou radu od 6. října, kdy ministr zemědělství Petr
Gandalovič (ODS) jmenoval do funkce její staronové členy.

Soudcovská unie
Novým prezidentem Soudcovské unie byl zvolen předseda Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou Tomáš Lichovník. Čtyřiačtyřicetiletý občanskoprávní soudce ve funkci vystřídá Jaromíra Jirsu, který stál v čele unie od roku 2002. Lichovník již ve vedení unie v minulosti působil, od roku 2005 zastával funkci viceprezidenta. Volby se účastnilo 80 delegátů, pro Tomáše Lichovníka se vyslovilo 76 z nich. Soudkyně pražského městského soudu Markéta Čermínová, která se o funkci rovněž ucházela, neuspěla.

Česká pojišťovna
Novou náměstkyní České pojišťovny (ČP) pro finanční řízení se stala Jaroslava Hirschová (37). Tuto pozici dočasně zastával současný generální ředitel ČP Ivan Vodička. Hirschová přichází do ČP ze skupiny General Electric, kde v posledních dvanácti letech pracovala v různých vedoucích pozicích v České republice, Velké
Británii a Finsku. Naposledy působila ve finské GE Money Oy jako členka představenstva a finanční ředitelka. Absolvovala ekonomickou fakultu se zaměřením na finance a bankovnictví Technické univerzity v Ostravě.

CPI Hotels
Novou ředitelkou Clarion Hotelu Prague Old Town na Praze 1 jmenovala společnost CPI Hotels od listopadu bývalou šéfku Villy Voyta Janu Bláhovou (32). Nahradila dosavadní ředitelku Hanu Žákovou. Bláhová pracuje v oboru hoteliérství více než deset let. Villu Voyta vedla od roku 2003. Původně vystudovala obor designér.

BRAND24

Metrostav
Dvojka tuzemského stavebnictví, společnost Metrostav, připravuje od 1. ledna rozsáhlé organizační a personální změny. Nad celou skupinou vznikne nový řídicí orgán v čele s prezidentem, kterým se stane dosavadní generální ředitel firmy Jiří Bělohlav (58). Křeslo generálního ředitele místo něj obsadí současný obchodní ředitel Pavel Pilát (49). Nastávající prezident má skupinu řídit spolu s finančním ředitelem Zdeňkem Šinovským. Na systému řízení a činnosti divizí firmy se prý nic nezmění. Změna křesla čeká také Jiřího Procházku, dosavadního šéfa divize 3 Metrostavu, který ve funkci obchodního ředitele nahradí Piláta. Ve svých pozicích zůstanou současný výrobně-technický ředitel Ivan Hrdina, ředitel ekonomiky výroby František Kočí a personální šéf Josef Škorpil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).