Menu Zavřít

Penta jedná o koupi nemocnice Vrchlabí, zájem má i Dryml

29. 6. 2016
Autor: youtube.com

Investiční skupina Penta jedná o koupi soukromé Česko-německé horské nemocnice Krkonoše ve Vrchlabí na Trutnovsku. Majitelem nemocnice je podnikatel Alexandr Seidl. Zájem o koupi má i její bývalý ředitel a bývalý senátor Vladimír Dryml, kterému vyjadřuje podporu část zaměstnanců nemocnice.

Informaci o záměrech Penty sdělil novinářům jednatel nemocnice Jaroslav Fiala.„Penta jedná v celé řadě zdravotnických zařízení,“ sdělil ČTK mluvčí Penty Ivo Mravinac s tím, že zdravotnictví je sektor, do kterého chce skupina v Česku vstoupit.

V samotné nemocnici v minulých dnech vznikla petice za opětovné jmenování Vladímíra Drymla do jejího čela a právě Drymlovi by petenti chtěli nemocnici prodat.

„Čtyři měsíce po zrušení pozice ředitele je z pohledu zaměstnanců i odborářů základní odborové organizace, která v nemocnici působí, situace nadále neúnosná a dlouhodobě neudržitelná,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí petičního výboru Sabina Pucherová.

O dalších aktivitách Penty čtěte více:

Odchod z Polska: Penta připravuje prodej Empiku

NFI Empik Media & Fashion SA (EM&F) je distributorem mediálních a zábavních produktů, oblečení, obuvi, hraček a doplňků pro děti, kosmetiky a jazykových kurzů.

Kvůli protahujícímu se prodeji prý mají zaměstnanci nemocnice strach o zaměstnání. Někteří lékaři a sestry dali podle Pucherové výpověď.

Drymlova podpora je nízká

Jednatel Fiala výhrady a kritiku petentů odmítl. „Petice je otázkou pár lidí, kteří byli spjatí s předchozím ředitelem,“ uvedl. Upozornil, že nemocnice má 250 zaměstnanců a z odborů jich petici podpořilo jen šestnáct.

BRAND24

Exsenátor Dryml zájem o nemocnici potvrdil. „Nabídku jsem poslal, mám zajištěný úvěr. Jsem velmi znechucen tím, co se v nemocnici děje po mém odchodu. Lidem tam jde o živobytí,“ řekl

Nemocnice má podle Pucherové k 1. červenci uzavřít lůžkovou část chirurgie a omezit provoz chirurgické ambulance. Fiala uvedl, že lůžková část chirurgie bude jako každoročně z technických důvodů a dovolených v červenci uzavřena, ambulantní část bude uzavřena 14 dní. V srpnu se chirurgie podle Fialy normálně rozběhne. V minulém roce byla podle něj za ředitele Drymla chirurgie uzavřena šest týdnů.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).